Ny hospitalskirke indviet

Biskop Henrik Stubkjær indviede kirken i det nye regionshospital i Gødstrup.

Kirken har kun plads til 40, så Herning Kirkes Drengekor holdt en kort koncert ved hospitalets hovedindgang. Herefter førte repræsentanter fra Snejbjerg Menighedsråd en procession af præster og provster ind i kirken, hvor biskop Henrik Stubkjær foretog indvielsen. Foto: Troels Witter

I forbindelse med opførelsen af det nye regionshospital i Gødstrup er der også blevet plads til en hospitalskirke, som ligger i hjertet af hospitalet med udgang til hospitalsgangene.

Det fortæller Viborg Stift i en pressemeddelelse.

Ideen til kirkebyggeriet startede for 9 år siden, så det var en stor dag, da kirken blev indviet d. 28. august. Det skete med besøg af Herning Kirkes drengekor, der holdt en kort koncert.

Derefter var der en gudstjeneste, med besøg af præster og provster, andre inviterede og Snejbjerg Menighedsråd, som er bygherre. Da der kun er plads til 40 gæster i kirken, kunne man ikke holde en åben indvielse.

Ved indvielsen deltog Annette Vinter Hedensted (tv,) der er nyansat præst ved hospitalskirken og Svend Erik Søgaard (th), som har været hospitalspræst ved Regionshospitalet Herning. Foto: Troels Witter

Unik og helstøbt kirke

Taler ved gudstjenesten var Biskop Henrik Stubkjær. Han sagde bl.a. følgende:

”Kirken supplerer hospitalets omsorg ved at skabe rum for refleksionen – og også for sorgen og de ubesvarede spørgsmål. Det er en unik og helstøbt kirke, hvor gudstjeneste, fordybelse og sjælesørgende samtaler kan finde en naturlig plads.”

Biskoppen understregede, at kirken for patienter, pårørende og personale kommer til at fungere i samspil med den pleje og omsorg, der foregår på hospitalet lige uden for kirkedøren.
Gødstrup Hospitalskirke er på i alt 150 kvadratmeter. Selve kirkerummet er på 60 kvadratmeter, og bygningen indeholder også præstekontor, dagligstue, toiletter, tekøkken, garderobe og depot.

Kirken er tegnet af Friis & Moltke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udsmykningen

Kirken er udsmykket af billedkunstner Laila Westergaard, som har lavet et værk med mange fortællinger flettet ind i hinanden. Det har været en særlig opgave for hende at udsmykke en kirke.

”Det er jo folk, som kommer med deres sorg og bekymring, måske ligefrem sådan en utålmodighed eller rastløshed,” siger Laila Westergaard. Hun tilføjer: ”Derfor var det også vigtigt for mig for eksempel at have scenen med Getsemane Have, hvor der sidder nogen og venter.”

Man kan læse mere om kunstnerens tanker omkring værket på Viborgs Stifts hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirken vil også blive brugt af de to hospitalspræster Christian Wegeberg og Annette Vinter Hedensted. Håndværkerne er endnu travlt optaget af at færdiggøre det nye regionshospital – men kirken står klar.