Bortrykkelsen

Jørn Nielsen
H.C. Lumbyes Vej 159A, 4700 Næstved

I dette blad har sandheden om ”bortrykkelsen”, især ud fra 1.Tess. 4:13-18, været drøftet. Vil den ske før eller efter trængslen? Begge bibelsyn har kirkehistorisk været forkyndt af gudfrygtige bibelfortolkere.

Begge skoler af opfattelse har kunnet leve og arbejde sammen, når det gælder selve kernen i evangeliet til vor tids fortabte mennesker uden at beskylde hinanden for vranglære.

Jeg hørte engang historien om 2 kristne brødre, der drøftede emnet uden af komme til enighed. De besluttede så at gå hver til sit et stykke tid for alene med Bibelen at få den rette forståelse, hvorefter de atter ville komme sammen. Da de mødtes igen, viste det sig, at de stadig var uenige.

Så blev de enige om en bønnestund, hvorefter de i broderkærlighed omfavnede hinanden og blot sagde nærmest i kor: ”Herren kommer!” og ikke mere. Denne lille historie turde være meget lærerig for os, for hvem sjæles frelse har højeste prioritet, for da vil mange teologiske spørgsmål i den store sammenhæng sortere under småtingsafdelingen.