Broder Theodor fortæller om sit liv og fortolker Frans af Assisi

En rejse til Assisi blev et vendepunkt i Broder Theodors liv. Det blev begyndelsen til, at han skiftede et almindeligt liv ud med et liv som munk i Assisi.

Bogens to forfattere fortæller hele Broder Theodors livshistorie fra barndommen af og indtil hans liv i dag i klosteret ved den store Francesco-kirke i Assisi, hvor Frans ligger begravet.

En del danskere har mødt ham, fordi han er guide i kirken for danske turister. For dem kan det måske være sjovt nok at få lidt mere at vide om hans opvækst og verdslige liv, inden han kom til tro, da han var i slutningen af 30’erne.

Men det indblik, Broder Theodor giver i livet bag klosterets mure, er mere interessant. Og det mest interessante, synes jeg, er hans betragtninger over, hvad Frans kan lære os i dag.

For eksempel om vores brug af de sociale medier, hvor han mener, at Frans ville advare os imod at være for meget på dem og opfordre os til i stedet at gå ud og møde andre ansigt til ansigt.

På den måde er bogen en lille indføring i franciskansk tankegang, der ifølge Broder Theodor altid har haft følgende nøgleord: ”Nærvær, fællesskab, enkelhed og glæde samt taknemmelighed for livet.”

Forfatterne fletter oplysninger ind om bl.a. Frans, byen Assisi, kunstværkerne i Francesco-kirken og franciskanerordenen. Men er det forhold, man allerede ved noget om, er der ikke meget nyt, men det kan være udmærket lige at få kendt viden repeteret for at forstå den sammenhæng, Broder Theodor lever i og henviser til. Og det betyder, at det ikke er noget, man behøver at vide noget om på forhånd, for at kunne læse bogen.

Maria From og Bo Pedersen: Broder Theodor. Vejen til et liv som munk i Assisi.


Artiklen fortsætter efter annoncen:257 sider. 299,95 kr.

Forlaget Momenta.