Er det snart helt slut med britiske kristnes frihed?

Toneangivende advokater og politikere kræver, at kristen rådgivning og forbøn for seksuelle minoriteter gøres strafbart i Storbritannien.

Gruppen Core Issues Trust har betalt for en række busreklamer i London med tekster som ”Ikke bøsse! Eks-bøsse, Post-bøsse og Stolt. Kom over det!” Men nu er reklamerne blevet forbudt.

Kristne terapeuter trygler nu den britiske regering om ikke at gennemføre et forbud mod ”konverteringsterapi” efter en større rapport har udtrykt, at forbuddet også skal inkludere ”udtalt bøn”.

Det skriver Christian Today med henvisning til den såkaldte Cooper Report. Her afvises al form for kristen sjælesorg overfor folk, der tiltrækkes af deres eget køn. Selv hvis der er tale om ”samtykkende voksne” må kristne ikke engang bede om helbredelse for dem, hedder det i rapporten, der er bestilt af Jayne Ozanne Foundation og støttes af en række politikere og advokater.

”Farlige bønner”

I rapporten hedder det, at man ikke kan tillade undtagelser, når det gælder ”religiøse konverterings-metoder”. Her nævnes bøn, der udtales med det formål at undertrykke, kurere eller ændre folks seksuelle orientering eller kønsidentitet.

Der bør heller ikke være ”undtagelsesparagraffer for ’samtykkende’ voksne, der ønsker at gøre brug af konverteringsmetoder til trods for den skade, det indebærer,” hedder det.

“Dette skyldes, at presset og magt-ubalancen betyder, at et sådant ’samtykke’ ikke kan udøves frit og autonomt. Fortsat at tillade dette, vil være at udsætte et stort antal sårbare mennesker for fare,” hævdes det.

”Nedgørende og inhuman behandling”

Selv en ”blød” konverteringsterapi, som fx bøn, ”kan gøre stor psykologisk skade for ofrene”, mener den fremtrædende advokat baronesse Helena Kennedy (QC), der er formand for International Bar Association’s Human Rights Institute. Hun skriver i forordet til rapporten, at konverteringshandlinger er nedværdigende og inhumane og bør kriminaliseres i enhver form.

Hvis folk kan straffes både efter civil- og kriminalloven, vil det hindre mulige overgreb, som ikke bør tolereres i et civiliseret samfund, hævder hun og kræver hurtig gennemførelse af loven.
“Sammen må vi tilskynde regeringen til at gennemføre den lovede lovgivning uden forsinkelse, sikre, at der ikke er nogen smuthuller – alt for mange liv er allerede blevet påvirket af dette frygtelige misbrug og utallige mange flere er i fare,” skriver hun.

– Forvandling er en reel mulighed for folk med samkønnet tiltrækning, siger Mike Davidson fra Core Issues Trust.

Kristne protesterer

En lang række kristne grupper har protesteret mod rapporten og kravet om kriminalisering af rådgivning, fordi de frygter, at det nye forbud vil hindre præsters og kirkers frihed til at tale og øve sjælesorg. Mike Davidson fra den kristne rådgivningstjeneste Core Issues Trust, fastslår, at folk må have frihed til at søge hjælp mod uønsket tiltrækning til deres eget køn. Han mener også, at Cooper-rapporten ikke tilføjer noget nyt til debatten, og beder regeringen fastholde folks ret til at vælge terapi.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Rapporten ser ikke på behandlinger, som beviseligt skader, men kommer i stedet med en endeløs række krav til myndighederne om at støtte dens egen ideologi, siger Mike Davidson.

Slut med ytringsfriheden

“Der er kun ét synspunkt repræsenteret, og endnu engang er der ingen modsatte standpunkter fra folk, der er uenige, eller hvis personlige oplevelse har været anderledes.

Tidligere LGBT-identificerede personer er slettet fra den sociale rapport. Det er på tide, at man ser forbud mod konverteringsterapi for det det er, nemlig begyndelsen til enden for evangeliets frihed og frugten af den vildfarelse, som kommer fra folk, der tror på løgnen og tilbeder skabningen frem for Skaberen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Utallige personer ved, at vi ikke behøver være ofre for vore seksuelle følelser eller kønsdysfori, og de ved, at forvandling er en reel mulighed for dem, der vælger en anden vej,” fastslår Mike Davidson. Han tilføjer:

– Det er uholdbart at nægte folk et frit valg inden for terapi og rådgivning. Det ved regeringen, men vil de gøre det nødvendige for at beskytte tidligere LGBT-personers ligestilling og frihedsrettigheder? spørger han.

Advarer Boris Johnson

Evangelisk Alliance i Storbritannien har advaret premierminister Boris Johnson om, at et forbud vil indebære ”en direkte trussel mod religonsfriheden”, og at kirkeledere vil risikere arrestation.

“Forslagene kunne potentielt kriminsalisere kristne og almindelige kirkelige aktiviteter,” fastslår EA’s UK director Peter Lynas. Han efterlyser samtidig mere klarhed i regeringens tilgang til sagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også NGO’en The Christian Institute har advaret om, at forbuddet mod konverteringsterapi ”risikerer at kriminalisere kirkernes helt almindelige arbejde”.