Esbjerg: Ydre Missions Basar holdes som før pandemien

Indtægterne fra basaren i Treenighedskirken går til sundhedsarbejde og kirkeligt arbejde i Asien og Afrika gennem tre organisationer.

Den traditionsrige basar i Treenighedskirken i Esbjerg blev gennemført i reduceret form sidste år. Men onsdag den 10. november 2021 kl. 10-19 vil basaren igen samle støtte til projekter i Asien og Afrika gennem salgsboder, tombolaer, banko, cafe og aktiviteter.

Ydre Missions basar foregik tidligere i Esbjerg Missionshus, men er nu flyttet til Treenighedskirken. For mange i byen og oplandet er et besøg på basaren blandt de ting, der lyser op i den mørke tid inden jul.

For arrangørerne handler det om at få indtægter til gavn for børn og voksne i særligt Asien og Afrika. Gennem en række projekter indenfor uddannelse, kirkearbejde, medicinsk arbejde og dialogarbejde, arbejder missionsselskaberne på at bekæmpe fattigdom, uvidenhed og sygdom.

Indtægterne fra basaren vil således gøre nytte ude i verden gennem Mission Afrika, Danmission og Bangladesh-missionen, ASSIST/Bangla-kids.

Salgsboder, café og eksotisk kunst

I basarens boder kan man købe hjemmelavede madvarer som bagværk, marmelade, mv. og håndarbejder som fx hjemmestrikkede sokker, trøjer og huer. Caféen tilbyder både drikkevarer, smørrebrød og lagkager mm.

Foruden de traditionelle salgsboder vil der også være salg af eksotiske varer fra Afrika & Asien, kunst, lys og kvalitets-genbrugsting. Derudover er der tombolaer, lotteri og quick-banko, lykkehjul og mini-væddeløbsbane – et avanceret kuglespil, for børn og voksne, som har lyst at støtte basarens formål på en sjov måde.

Café og boder er åbne hele dagen. Af yderligere program er der følgende: Kl. 10.00: Velkomst og morgensang i salen. Kl. 14.00 fortæller Bodil Hindsholm Hansen om Danmissions arbejde. Kl. 14.00: Bål og bållækkerier ved FDF udenfor kirken. Kl. 17.30: Koncert med Rytmisk Fyraftenskor.