Filippinerne: Kristen bokser bliver præsidentkandidat

– Gud har hjulpet mig hele vejen, fastslår mesterbokseren Manny Pacquiao, som har vundet VM-titler gennem fire årtier.

”Gud skal have al æren,” siger Manny Pacquiao, der nu stopper boksekarrieren efter 26 år for at forsøge at blive sit lands præsident.

Det skriver The Christian Post.

Den 42-årige Manny Pacquiao har fortalt om sin beslutning i en video på Instagram og Facebook forrige tirsdag. Her fastslår bokseren, at hans boksekarriere ikke havde været mulig uden Herrens hjælp.

Verdensrekordholder

Manny Pacquiao, der blev professionel bokser i 1995, er den eneste bokser, som har 12 VM-titler fordelt på fire årtier. Han er den ældste bokser, som har vundet et verdensmesterskab, og den eneste bokser i historien, som har vundet titler i otte forskellige vægtklasser.

Manny Pacquiao kan se tilbage på en karriere, hvor han har vundet 62 ud af 72 kampe. Derudover har han tabt otte gange og fået uafgjort to gange.

”Gud er god hele tiden. Jeg giver Gud al æren. Jeg er altid overbevist om, at alle ting er mulige for Gud,” fastslår bokseren i videoen. Samtidig understreger han sin afhængighed af Guds hjælp: ”Uden ham er jeg intet. Han er den, der har givet mig mulighed for at træne og opnå alle disse ting. Herren har givet mig velsignelser i overflod.”

Pacquiao takker også for kærlighed, støtte og forbøn fra sin familie og mange andre under boksekarrieren. Henvendt til familien sagde han: ”I har været en af mine inspirationskilder til at holde fokus og stå fast i troen.”

Boksede familien ud af fattigdom

Manny Pacquiao fortæller, at det ikke har været en let beslutning at lægge boksehandskerne på hylden. Men nu sker det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Farvel boksning. Nu, hvor jeg lægger mine boksehandsker, vil jeg takke hele verden for at have støttet mig.”

Men karrieren startede i sin tid på grund af familiens fattigdom. Manny Pacquiaos familie var ”desperate”, men hans boksekarriere hjalp dem ud af fattigdommen. Samtidig gav boksningen ham mod og håb – samt en platform, hvorfra han kunne inspirere og hjælpe andre til at ændre kurs i livet.

”Jeg vil aldrig glemme, hvad jeg har gjort og opnået i mit liv. Nu har jeg hørt den sidste klokke. Men Gud er god hele tiden!” siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Manny Pacquiao blev medlem af Repræsentanternes Hus i 2010 og kom i Senatet i 2016. Nu vil han være Filippinernes præsident.

Politisk karriere

Ud over boksekarrieren har Pacquiao også haft en politisk karriere, siden han i 2010 blev medlem af det filippinske Repræsentanternes Hus. I 2016 kom bokseren i Senatet, og den 19. september i år bekendtgjorde han, at han stiller om som præsidentkandidat til valget i 2022.

Under årsmødet for partiet PDP-Laban sagde han:

”Idag har jeg frimodigt accepteret udfordringen til at stille op som præsidentkandidat for republikken Filippinerne, med et budskab til dem, som udnytter det fillippinske folk: Jeres tid er omme!” skrev bokseren på Instagram.

Han fortalte videre om sine politiske mål og ambitioner:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi er nødt til at vinde over fattigdommen… Vores regering bør tjene folket med integritet, medfølelse og transparens. Nu er tiden inde. Vi er klar til at tage lederskabets udfordringer på os. Nu skal de undertrykte vinde. Nu skal de fattige i vort folk få det bedre. Tiden er inde til at få en ren regering, hvor hver eneste cent går til hver eneste filippiner.”

Manny Pacquiao er gift med Jinkee Pacquiao, og de har fem børn.