Ny interesse for Det Bådformede Objekt i Tyrkiet

Arkæologer tilknyttet et nyt projekt ved navn ”Noah’s Ark Scans” mener, at de har nye indicier på, at det såkaldte ”bådformede objekt” i Tendürek-bjergene nær Irans grænse i Tyrkiet er resterne af Noahs Ark.

’Det Bådformede Objekt’ må ikke forveksles med det nye store fund af en virkelig træstruktur i 4200 meters højde på selve Mt. Ararat, hvortil Udfordringen ekspedition gik i august-21. (Se omtalen i uge 37 og 38.)

Det bådformede objekt blev opdaget efter et jordskælv i 1948. Nogle mener, det er et aftryk af Noahs Ark.

Det Bådformede Objekt (som Udfordringen-gruppen også besøgte) blev opdaget allerede i foråret 1948 af kurderne, og derefter på NATOs overvågningsfotos i 1959 og senere efterforsket i ca. 30 år af den amerikanske opdager Ron Wyatt.

Han hæftede sig bl.a. ved, at det ovale objekt var 157 meter langt, svarende til 300 egyptiske alen, ligesom i 1 Mosebog 6,15.

Dr. John Baumgardner foretog allerede i 1987-88 geofysiske skanninger, der viste tegn på strukturer under jorden. I et interview i bogen ”Noahs Ark.

Dr. John Baumgardner målte disse V-formede strukturer under det bådformede objekt allerede i 1987-88. Han afviste dog, at de skulle stamme fra kølen af et skib. Men nu skannes der igen med flere moderne LIDAR og ERT skanningsmetoder.

Historien og Det Store Fund” afviste Baumgardner dog, at disse linjer havde noget med en skibskøl at gøre. Han mente, de var reflektioner på klippegrunden.

Men ifølge dr. Baumgardner, skyldes de parallelle linjer og kantede strukturer blot klippegrunden:

”Den V-form, vi fik frem i 1987, hænger nøje sammen med den kam, vi identificerede ved vores boringer i 1988. V-formen i radar profilerne repræsenterer et horisontalt lag i grunden, adskillige meter under overfladen. Når vi trak radar-antennen hen over stedet, kørte vi først flere meter opad forhøjningen og derefter lige så langt nedad på den anden side.
V’et skyldes den større vertikale afstand til det reflekterende klippelag, der var, når vi var øverst oppe, i forhold til, når vi var længst nede på hver side.
Med andre ord skyldes V’et simpelthen humplen på overfladen,” forklarede Baumgardner.
Men nu har et nyt hold af tyrkiske og amerikanske researchere foretaget mere avancerede scanninger.
De nye GPR-data viser parallelle linjer og kantede strukturer i 2,5 – 6 meters dybde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udover GPR-skanninger (Ground Penetrading Radar) ned gennem jorden, som Baungardners team også gennemførte, har det nye projekt foretage Ortho-photo, dvs. fra satelitbilleder og droner for at forberede kerneboringer. (Sådanne foretog Baumgardner nu også, hvorved han kunne fastslå, at der var en klippe under formationen.) En anden metode er ”Airborne/Ground LiDAR and Magnetometry Geophysical Survey”, hvor man måler magnetismen fra en drone. En tredje metode er ”Electrical Resistivity Tomography (ERT)”. Det er en elektrisk billeddannelse af underoverfladestrukturer fra elektriske resistivitets-målinger foretaget ved overfladen. (Se billedet.) Der skal også udarbejdes geologiske og geomorphologiske kort. Boreprøverne undersøges mineralogisk, petrografisk og kemisk.

”Dette er ikke, hvad man ville forvente at se, hvis dette bare var en fast klippeblok eller en ophobning af tilfældigt affald fra en mudderstrøm. Men disse resultater er, hvad man kunne forvente at se, hvis dette er en menneskeskabt båd, der matcher de bibelske mål for Noahs Ark,” siger Andrew Jones, som leder projektet og hjemmesiden Noahsarkscans.com.

Gruppen, der har samarbejde med tyrkiske geologer, forsøger at samle penge til udforskningen.

Til forskel fra det fund, som Udfordringens ekspedition gik til, ligger Det Bådformede Objekt let tilgængeligt. En vej fører op til det, så man kun skal gå ca. 800 meter for at nå frem til det. De tyrkiske turistmyndigheder ser formentlig større muligheder i dette fund end i det svært tilgængelige fund på toppen af Mt. Ararat, hvor der er fundet træ i syv rum.


Artiklen fortsætter efter annoncen: