Foreløbig sejr for de ufødte børn og Texas’ hjerteslagslov

En dommer blokerede delstaten Texas’ hjerteslagslov, der skal beskytte levende fostre, men en appeldomstol genindførte den dog to dage senere.

Den amerikanske delstat Texas indførte fra 1. september en lov, der forbyder abort, når fosterets hjerteslag kan registreres. En føderal dommer har omstødt hjerteslags-loven, mens en appelsag to dage senere genindførte den.

Balladen om abortloven i Texas fortsætter. ”Hjerteslagsloven” blev indført den 1. september, men en regional dommer blokerede denne den 6. oktober, skriver Christian Headlines. Nu har abortmodstandere appelleret, og to dage senere blev den nye afgørelse midlertidigt suspenderet.

Indgreb i delstats-sag

U.S. District-dommer Robert Pitman blev i sin tid nomineret af tidligere præsident Barack Obama. Dommeren blev inddraget i sagen om ”hjerteslagsloven” på foranledning af Biden-regeringen, og han fastslog den 6. oktober, at delstatens nye lov var forfatningsstridig.

Pitmans modstand mod den nye abortlov, der begrænser muligheden for abort til ca. 6. svangerskabsuge, kom overhovedet ikke bag på prolife-folk, blandt andet i gruppen Texas Right to Life. Derfor appellerede prolife-gruppen straks afgørelsen til U.S. Fifth Circuit Court of Appeals.

Politisk korrekt sprogbrug

Midt i debatten om retten til abort har mange hæftet sig ved dommer Pitmans ”politisk korrekte” sprogbrug. Det handler nemlig ikke om kvinders eventuelle ret til abort, men derimod om ”gravide personers ret”.

”Retten anerkender, at ikke alle gravide personer identificerer sig som kvinder,” skrev Robert Pitman.

Også i omtalen af de ufødte har dommeren omskrevet det traditionelle udtryk ”heartbeat” (hjerteslag) med udtrykket “cardiac activity”, altså ”hjerte-aktivitet”.

I sin begrundelse for at blokere ”hjerteslags-loven” kritiserer dommeren det faktum, at delstaten vil indføre en whistleblower-ordning, hvor personer uden tilknytning til en aktuel abort kan angive dem, der udfører indgrebet. Det er forfatningsstridigt, mener han.

’Abortindustriens tjenere’

Abortmodstanderne i Texas Right to Life kalder afgørelsen ”forbløffende”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Dette er arven fra Roe v. Wade: Dommere, som servicerer abortindustrien, fabrikerer en konklusion og leder først derefter med lys og lygte i lovbøgerne for at finde en logisk begrundelse,” fastslog Texas Right to Life. I udtalelsen hedder det videre: “… Indtil en højere ret griber ind, er det den skuffende realitet, at Pitmans afgørelse sandsynligvis vil hindre gennemførelsen af Texas’ hjerteslagslov”.

Foreløbig sejr for prolife

Nu har den højere ret, The 5th U.S. Circuit Court of Appeals, foreløbig suspenderet dommer Pitmans afgørelse, skriver Christian Today.

Appelretten The U.S. Fifth Circuit Court of Appeals består af et panel med tre dommere, hvoraf to er udpeget af republikanske præsidenter og den tredje af demokraten Bill Clinton. Med denne sammensætning forventer man altså et prolife-flertal af to mod en i panelet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Teknisk set er appelrettens afgørelse kun midlertidig, så dommerne skal nu beslutte, om den ene eller den anden abortlov skal være gældende fremover.

Men foreløbig er der jubel blandt prolife-folk, som kalder afgørelsen ”et svar på bøn”.

“Texas’ hjerteslagslov redder omkring 100 liv fra abort om dagen, og vi er taknemlige for, at denne fantastiske indsats kan fortsætte,” siger Kimberlyn Schwartz fra Texas Right to Life. Men hun ved også, at sagen ikke kan forventes at stoppe her.

”Vi forventer, at Biden-administrationen vil appellere til USA’s højesteret, men vi er sikre på, at Texas vil fortsætte med at nedkæmpe disse angreb på vores livreddende indsats, siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: