Nonne fri efter 5 år som gidsel i Mali

Den colombianske nonne blev taget som gidsel af en Al-Qaeda-gruppe i 2017.

Søster Gloria Cecelia Narvaez

Den katolske missionær og franciskanske nonne, Søster Gloria Cecelia Narvaez, blev for nylig frigivet efter fem års fangenskab hos en islamistisk gruppe i Mali. Søndag morgen blev hun velsignet af paven i Vatikanet.

Søster Gloria Cecelia Narvaez, der blev kidnappet i Mali i 2017, var både ved godt helbred og ved godt mod, skriver Vatican News. Nyhedsportalen fremhæver nonnens ekstraordinære mod, tro og styrke gennem de næsten fem år som jihadisternes gidsel.

Søster Gloria blev bortført den 7. februar 2017 ved Koutiala, nær grænsen til Burkina Faso, 400 km fra Malis hovedstad. I løbet af de seneste fire år og otte måneder har gidseltagerne, Maghreb (AQIM), flere gange offentliggjort videoer, hvor hun beder Vatikanet om hjælp.

Takker myndighederne

Efter sin frigivelse har hun takket både Gud og myndighederne i Mali for hjælpen. Regeringen har samtidig udsendt en erklæring, hvor de roser nonnen for hendes mod og udholdenhed.

Ærkebiskoppen af Mumako, Jean Zerbo, har også takket myndighederne for at have sikret nonnens frigivelse. Han tilføjer: ”Vi har bedt længe og ihærdigt for denne dag.”

Der var i længere tid usikkerhed om Søster Glorias skæbne, men to europæere, som slap væk fra gidseltagerne sidste år, kunne fortælle, at hun stadig var i live. Og i marts i år modtog hendes bror gennem Røde Kors et brev, der var både skrevet og underskrevet af Søster Gloria, skriver Vatican News.

Ifølge oplysningerne er nonnen ikke blevet mishandlet under fangenskabet.