Forstår kirken de næste generationer?

YWAM og Den Evangeliske Frikirke i Randers holder lørdag d. 30. oktober 2021 en temadag med titlen “Forstå de næste generationer”.

Dr. Ruth Perrin har et indgående kendskab til de unge generationers måde at tænke på.

– Hvis vi som kirke vil være relevante for – og være i stand til at nå – nuværende og kommende generationer, må vi prøve at forstå deres udgangspunkt, spørgsmål og smerte, håb og potentiale, hvilket begynder med en samtale, ikke en prædiken, lyder det fra arrangørerne af en temadag i Randers lørdag den 30. oktober.

Initiativtagerne er Tove Poulsen fra Youth With A Mission (YWAM), og Michael Rostved, der begge er en del af forkynderteamet i Den Evangeliske Frikirke. I en tid, hvor mange unge vender kirken ryggen, oplever man i YWAM, at det er vigtigt at finde ud af, hvordan vi får de unge til at blive i kirken og får en forståelse af deres tro og liv.

De yngre generationer er digitalt forbundne, socialt isolerede, ekstremt bekymrede og ved meget lidt om evangeliet. De er aktivister og er optaget af menneskeheden og miljøet – og de lader sig ikke spise af med noget, der ikke giver mening. Unge i dag ønsker ikke at blive prædiket til, men mødt i respektfuld dialog.

Passioneret underviser

Til at hjælpe med at fremme forståelsen på området har man inviteret Dr. Ruth Perrin fra England, som har over 25 års erfaring med kirke og unge. Doktorgraden har hun opnået ved netop at studere unge og deres tro.

– Ruth hjælper med at udruste præster, lægfolk og ungdomsledere i mange lande i den vestlige verden. Vi har bedt Ruth om at hjælpe os med at forstå og nå den næste generation. Hvad skal vi sige, og ikke sige? Hvordan skal vi møde dem, og ikke møde dem? Hvis ikke vi taler om “The big 3” (køn, race, miljø) – emner som vi helst ikke taler om i kirken – er vi ikke relevante for unge i dag, siger Tove Poulsen.

Ruth Perrin er en dynamisk og engageret kommunikator med en passion for den næste generations discipelskab. Hun arbejder som freelance foredragsholder, forfatter og researcher og er tilknyttet St. John’s College, associeret medlem af staben i King’s Church i Durham og en del af undervisningsfakultet for Westminster Thelogical Centre.

Perrin har senest udgivet bogen ”Changing Shape”, som handler om at få en forståelse for ”The mission generation”. Den fortæller om de udfordringer og spørgsmål, de unge bringer med sig i kirken, og hvordan vi kan lære at forstå nutidens unge og deres mindset.

Hun har researchet en hel del på området og talt med mange unge, og derfor er hun godt klædt på til at bringe viden til kirken om de unge i dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Temadagen finder sted i Den Evangeliske Frikirke, Mariagervej 117, lørdag d. 30. oktober fra kl. 10 til 15. Søndag den 31. oktober taler Ruth Perrin ved Frikirkens gudstjeneste.
Du kan læse mere om dagen og tilmelde dig på frikirkenranders.dk/forstaa-de-naeste-generationer/