Gideonitterne i Canada ændrer navn og taktik

I mange lande uddeler Gideonitterne små Ny Testamenter på skoler og lægger bibler i natborde på hoteller.

Gideonitterne i Canada vil ændre navn til ShareWord. Den nye organisation vil stadig uddele bibler, men vil også lægge vægt på partnerskaber med kirker og udruste kristne til at dele evangeliet.

Gideons International i Canada vil fremover kalde sig ShareWord Global, skriver Christianity Today. Om beslutningen udtaler lederen af ShareWord, Alan Anderson:

“Gud har kaldet os til at udvide vores evangeliserende indsats internationalt og stå sammen med brødre og søstre fra hele verden med redskaber, ressourcer og inspiration til at være tro – ikke bare mod et brand navn, men mod Jesus selv, ham som lærte os, at vi skal ”gå ud og gøre mennesker fra alle folkeslag til mine disciple”.

Det nye navn er blevet offentliggjort efter et årti, hvor den canadiske gren af Gideons International er begyndt at gå egne veje i forhold til moderorganisationen i Nashville, USA.

Der er flere grunde til, at man har valgt at starte en selvstændig organisation i Canada, fortæller Alan Anderson til CT. En af grundene er Canadas strenge skat- og momsregler for penge, der sendes ud af landet.

Men der er også ideologiske forskelle. Gideonitterne i Canada vil nemlig åbne organisationen for kvinder, mens det fx i USA kun er en tjeneste, som mænd kan gå ind i.

“Somme tider kan metoderne skabe forvirring om formålet. Vi tog et skridt tilbage og spurgte os selv: Hvad er det, vi prøver at opnå?” fortæller Anderson. De canadiske gideonitter har også opgivet kravet om, at medlemmerne skal være forretningsfolk eller professionelle, og de er begyndt at arbejde mere direkte sammen med kirker.

ShareWord, der uddelte 2 millioner fysiske bibler i 2020, vil ikke opgive denne arbejdsform. Men de har udviklet en digital app, NewLife, som kan introducere mennesker til evangeliet gennem deres smartphones. ShareWord har også som mål at få partneraftaler med 5.000 kirker og træne 100.000 kristne i at dele evangeliet med andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen: