Priser til fem kirkelige organisationer

Kristeligt Dagblad fejrede jubilæum ved at hylde det frivillige arbejde.

Psykoterapeut Elise Haavik og landsleder Henrik Appel modtog prisen på vegne af TUBA. Foto: Leif Tuxen.

I forbindelse med Kristeligt Dagblads 125 års jubilæum, valgte avisen at hædre det frivillige arbejde med ”Kristelig Dagblads Pris 2021”. Prisen blev givet til fem kirkelige organisationer, hvor frivillige har en afgørende betydning for arbejdet.

En af de 5 organisationer er TUBA, som hjælper børn og unge, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug.

Stolthed i TUBA

Psykoterapeut Elise Haavik modtog på vegne af TUBAs frivillige Kristeligt Dagblads Pris 2021. Elise har været frivillig psykoterapeut i TUBA i knap fem år, hvor hun både har arbejdet individuelt med unge og med unge i gruppeterapi:

– Jeg er utrolig stolt på vegne af alle TUBAs frivillige, der får den her pris, siger hun. ”Jeg bliver fascineret hver gang de unge engagerer sig til terapi-sessionerne. De udfordrer en, og de rykker sig, og det rører mig at se dem bryde en social arv.”

Også landsleder i TUBA Danmark, Henrik Appel, er stolt af frivilligprisen og ikke mindst det arbejde, der ligger bag:

”Uden de frivillige ville TUBA ikke være den organisation, den er i dag. De frivillige spiller sammen med de fastansatte en kæmpe rolle i arbejdet med at hjælpe de mange unge, der kommer til TUBA og beder om hjælp,” fastslår han.

TUBA

TUBA (Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere) blev stiftet i 1997 som en selvstændig organisation under Blå Kors Danmark, og har gennem årene hjulpet tusindvis af unge med senfølger efter en barndom med misbrug.

I 2020 fik 4000 børn og unge hjælp af TUBA, som har 34 afdelinger rundt omkring i landet, hvor bl.a. psykologer og psykoterapeuter arbejder frivilligt, for at hjælpe de unge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Øvrige prismodtagere

De fire andre organisationer, som i år modtager Kristeligt Dagblads Pris, er KFUM’s Sociale Arbejde for Social Drive Out, Redens Genbrugsbutikker, Sct. Nicolai Tjenesten under Kirkens Korshær og Frelsens Hærs Julehjælp.

Med prisen følger en check på 25.000 kroner og en bronzestatuette udarbejdet af kunstneren Peter Brandes.