Du lever én gang

Af Kirstine Høj, Journalist

Det er udbredt at tro på reinkarnation. Men det er en falsk lære, som Guds Ord afviser.

Reinkarnation er troen på, at sjælen fødes igen i en ny krop efter døden. Re betyder igen, inkarnation betyder legemliggørelse. Ifølge en undersøgelse fra 2019 tror 25 % af befolkningen i Danmark på reinkarnation. Troen på reinkarnation ligger som fod i hose i det åndelige tag-selv-bord, som er meget udbredt.

Hvor mange forsøg?

Men reinkarnation har ikke bibelsk klang. Således står der i Hebræerbrevet 9,27, at det er menneskenes lod at dø én gang og derefter dømmes. Gud siger ét forsøg i livet, Satan siger mange forsøg. Satan vil have dig til at tro, at du har meget tid til at ramme plet; hvis ikke i dette liv, så i det næste.

Jesus siger i Johannesevangeliet 14,6 Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig. Vi er givet ét liv på Jorden, og Jesus er vejen til det evige liv.

Reinkarnation er af dæmoners lærdomme – udtrykket er fra 1. Timotheusbrev 4,1. Samme vers erklærer, at falsk lære vil få folk til at falde fra troen i de sidste tider.
I 2. Timotheusbrev 4,4 står der, at der vil komme en tid, hvor folk vil vende det døve øre til sandheden og slå sig på myter.

Østens væsen

I Esajas’ Bog 6,2 nævnes Østens væsen i sammenhæng med trolddom. Netop fra Østen findes hinduisme, buddhisme, sikhisme og jainisme, hvor troen på reinkarnation står centralt. I hinduismen hersker forestillingen om Samsara, som betyder genfødslernes kredsløb på sanskrit. Det handler om en kontinuerlig cyklus af fødsel, død og genfødsel, som man skal forsøge at frigøre sig fra.

I buddhisme stræber man efter at nå Nirvana – et sted, hvor man forestiller sig at blive ét med alt, miste jeg-bevidstheden og derfor stoppe med at blive genfødt.

Hvis vi skulle leve igen og igen – hvorfor skulle Jesus så dø den mest smertefulde død på korset for at betale prisen for synd og skabe en vej til forsoning for troende? Så for at være ung med de unge vil jeg afslutte med forkortelsen YOLO, der betyder you only live once – på dansk: Du lever kun én gang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Læs også: Joys vilde vildledelse og manipulationen om ’tidligere liv’