USA: ’Abort bør være en menneskeret i alle lande’

Det er moralsk grotesk at kalde abort en menneskeret, mener teologen Albert Mohler.

Udenrigsministeriet i USA har i overensstemmelse med præsidentens valgløfter inkluderet retten til fri abort i hele verden, så den årlige Human Rights Report nu indeholder et afsnit om det enkelte lands politik i forhold til ”reproduktive rettigheder”.

Udenrigsminister Antony J. Blinken udsendte i marts 2020 Kongressens Human Rights Report, som belyser krænkelser af tros- og menneskerettigheder i verdens lande. Den 4. november blev rapporten opdateret med et afsnit om ”reproduktive rettigheder” for hvert af landene. Dette udtryk bruges ofte primært om retten til abort af pro-choice-grupper.

Teologen Albert Mohler fra Southern Baptist Theological Seminary i Louisville, Kentucky, kalder den nye rapport ”et propagandistisk misbrug af kategorien menneskerettigheder”, skriver Christian Headlines.

”Det er en moralsk grotesk korruption af tanken om menneskerettigheder, som … skyldes et sekulariseret samfund. Det er helt løsrevet fra enhver forståelse af, at rettighederne oprindeligt stammer fra noget uden for os mennesker selv,” fastslår Mohler i sin podcast The Briefing.