Kristne forfølges og præster dræbes i Tigray af Eritreas hær

Helen Berhanes fortæller sin egen historie om tortur i Eritrea i bogen ”Nattergalens sang”.

Forfølgelser af kristne i Eritrea har nu spredt sig til nabolandet Etiopien, hvor styrker fra Eritrea tager del i urolighederne, skriver den kristne organisation Release International.

Andrew Boyd fra Release International udtalte i begyndelsen af november til Premier Christians News:

“Release International er ekstremt bekymret over situationen i Tigray. Vi ved, at trænede tropper har sluttet sig til etiopiske tropper i denne konflikt.”

Andrew Boyd nævner også den massakre, som fandt sted i den etiopiske by Aksum sidste år, hvor mange indbyggere, heriblandt 78 præster, blev dræbt.

Boyd henviser til opdateringer fra Helen Berhane, som selv har været fængslet i Eritrea og nu bor i Danmark. Hun har stadig tæt kontakt med den forfulgte kirke i området.

“Eritreiske tropper dræber mange præster og voldtager deres hustruer. Nogle af præsterne står med kors i hænderne – men så slår de ud efter deres hænder med sværd. Og når præsterne nægter at tage deres hovedbeklædning af, bliver de skudt. Eritreiske soldater dræber hundreder af præster i denne konflikt.”

Helen Berhane blev selv offer for forfølgelse, efter at Eritreas regering tvang de fleste kirker til at lukke i 2002. Hun blev sammen med andre kristne låst inde i en container i ørkenen. Der var frygtelig varmt om dagen og iskoldt om natten, men hun fornægtede ikke sin tro, selv om hun dagligt blev udsat for tortur.

Om den seneste udvikling på Afrikas Horn fortæller Andrew Boyd:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Omfanget er enormt. FN siger, at en halv million mennesker er flygtet fra Eritrea, det er en tiendedel af befolkningen. De kristne blandt disse flygtninge har søgt til flygtningelejre i Etiopien, men konflikten har nu indhentet dem der.

Danske missionærer rejser hjem

Missionærparret Lotte og Bjarne Carlsen rejser til Danmark i næste uge i overensstemmelse med Udenrigsministeriets anbefalinger den 6. nov., oplyser Promissio. Det norsk-eritreiske missionærpar Berit Østby og Mehret-Ab Bereke Beraki vil derimod blive i Addis Ababa, hvor de har deres primære tilknytning.

Missionsselskabet udtrykker dog håb om, at de planlagte aktiviteter i Etiopien vil kunne gennemføres i foråret 2022.


Artiklen fortsætter efter annoncen: