USA: Præst redder sin menighed fra skyderi

Under et bedemøde var det nær gået galt for en pinsemenighed i Nashville, Tennessee.

På optagelserne fra kirkens overvågningskamera kan man se den bevæbnede mand, Dezire Baganda, som fra prædikestolen sigtede mod menigheden med et håndvåben.

En mulig massakre blev forhindret af en snarrådig præst i Nashville sidste søndag, da en bevæbnet mand pludselig stod på prædikestolen under et bedemøde.

Det skriver Christian Post.

”Han ville dræbe. Det var det første, jeg tænkte,” fortæller pastor Ezekiel Ndikumana fra Nashville Light Mission Pentecostal Church til tv-stationen WKRN gennem sin oversætter, Nzojibugami Noe.

En 55 sekunder lang videooptagelse fra kirkens overvågningskamera viser de nervepirrende øjeblikke, hvor den 26-årige Dezire Baganda fægter med et håndvåben, før han bliver overmandet af præsten.

I starten ses Baganda på forreste bænk ved siden af musikerne, før han rejser sig og trækker en pistol frem, mens han hurtigt går til prædikestolen, hvor han begynder at svinge med våbnet og retter det mod menigheden.

Ifølge politiet bad Baganda folk i kirken rejse sig op, mens han pegede mod dem med våbnet. Men det lykkedes pastor Ndikumana at snige sig uset forbi og gribe fat i Baganda bagfra.

I videoen ser man, at nogle andre hurtigt kommer til og hjælper præsten med at holde Baganda. Herefter blev han tilbageholdt i kirken, indtil politiet ankom.

”Han stod foran næsten alle de andre. Ingen befandt sig bag ham, så han kunne have gjort hvad som helst,” fortæller Noe til WKRN.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pastor Ezekiel Ndikumana viser her, hvordan han overmandede angriberen. Foto: WKRN

’Gud reddede menigheden’

Pastor Ndikumana er overbevist om, at Gud hjalp ham til at redde menigheden.

“Jeg mener, at Gud brugte mig, for jeg følte, at jeg skulle bruge bagdøren for at komme om bag ved ham. Og jeg fik en fornemmelse af, at jeg skulle gå hen og gribe fat i ham … og det var sådan, det gik,” forklarer præsten.

Menigheden har over for flere medier bekræftet forløbet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Vi var meget chokerede over at se ham komme op foran og trække et våben, men hele kirken var rolig,” fortæller Akimana Charite til News Channel 5. “[Vi] takker Gud, for hvis vi var gået i panik, ville han være begyndt at skyde. Men vi bevarede roen.”

”Så var der en af præsterne, jeg mener, Gud brugte ham, han fik fat fra begge sider. Fyren med våbnet lagde ikke mærke til ham…Så han sprang på ham og fik ham væltet omkuld,” forklarer Akimana Charite.

Kendte angriberen

Præsten fortalte WKRN, at Baganda tidligere havde besøgt kirken. Han var dog allerede i februar blevet bedt om at holde sig væk, fordi han forstyrrede under prædikenerne. Men manden var ikke kendt for at være voldelig.

WKRN har senere skrevet, at Baganda under anholdelsen påstod at være Jesus. Han havde også udtalt, at der skulle være masseskyderier i alle skoler og kirker. Men Gud havde andre planer, fastslår pastor Ndikumana.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Gud ønskede at vise, at han har magt,” sagde Ndikumana til WRKN. “Og jeg vil bare sige én ting: Vi havde tro!”