Bøn til Boris Johnson: Hjælp 200 kristne i livsfare under Taliban

Premierminister Boris Johnson opfordres til at evakuere Afghanistans kristne.

Premierministeren bør omgående hjælpe 200 kristne til at forlade Afghanistan, lyder opfordringen fra menneskeretsadvokater.

Den britiske dommer og borgerretsadvokat Paul Diamond kæmper for de kristne i Afghanistan, som har ”en dødstrussel hængende over hovedet under Talibans herredømme”, skriver Christian Today.

Paul Diamond er i kontakt med flere kristne, som ikke nåede at komme med et særfly fra Kabuls lufthavn lige før Talibans magtovertagelse. Advokaten fortæller om den desperate kamp for at få de kristne med på flyet i de frygtelige dage, lige før de vestlige styrker forlod Afghanistan:

I nogle tilfælde handlede det bogstaveligt talt om at få en ”personlig kontakt med amerikanske soldater ved bestemte gates”, som lovede lade de kristne komme igennem.

Moralsk pligt at sikre hurtig sagsbehandling

Det antages, at der stadig er flere tusinde kristne i Afghanistan, men at flertallet af dem lever under jorden. Det vurderes også, at flere dusin kristne er blevet henrettet.

En anonym kristen fra Afghanistan fortæller, at kristne kunne leve relativt normalt, mens de allierede styrker var i landet. Men nu har Talibans sharia-love gjort det livsfarligt at være kristen, især for konvertitter, der ses som ”frafaldne” og ”forræddere mod den islamiske nation” – og alene derfor fortjener en dødsdom.

”Hvis muslimer ønsker at rejse, vil Pakistan eller andre nabolande tage imod dem. Men for kristne er der intet land i regionen, som ønsker dem – de kan simpelthen bare få lov til at dø,” fastslår Paul Diamond, som også kritiserer den kaotiske tilbagetrækning, hvor hverken den britiske eller den amerikanske ambassade kunne nå at hjælpe de troende, der pludselig befandt sig i livsfare.

– Vi har brug for et særligt departement i Storbritannien, som anerkender de religiøse minoriteters særlige behov og sårbarhed, og som med bekræftelse fra NGO’er eller kirken kan gennemgå deres ansøgninger om udrejse på en hurtig og sikker måde. UK skylder disse kristne beskyttelse, fordi hæren og de allierede lod dem leve i fred og trosfrihed for en tid. Men efter tilbagetrækningen er de i livsfare dag efter dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Foreløbig er der ingen immigrations-regler, der kan hjælpe dem med at komme her, så vi bør oprette et særligt trosfriheds-departement allerede før jul. Moralsk set kan vi ikke svigte dem, fastslog Paul Diamond ifølge CT den 20. december.