Godt opslagsværk om sex for forlovede og nygifte

Ægteparret Lise og Frederik Berggren Smidt har sammen skrevet bogen ”Sex for begyndere”. Bogen retter sig primært til forlovede eller nygifte og er ment som et redskab til at få et godt sexliv.

Ideen til bogen opstod, da ægteparret, når de havde kurser, oplevede unge, som kom og sagde: ”Bare vi havde vidst det her noget før” om deres undervisning om sex. Bogen er skrevet ud fra egne erfaringer, fra samtaler med forlovede og nygifte, og tre par har medvirket i bogen. Som de skriver, så er der ingen ”Quick start guide”, når man som par starter på sexlivet, og derfor bliver det for mange par en større udfordring end forventet.

Bogen kommer omkring rigtig mange ting, som man kan være vigtige for at få et godt sexliv. Der er afsnit, som handler om mandens krop og kvindens krop og deres forskelligheder. Viden, som er med til at skabe et godt udgangspunkt for at lære hinanden og hinandens behov at kende.

Bogen har også helt fundamentale råd om forskellige former for sex, forspil, stillinger osv.

Et af de rigtig gode emner, synes jeg, er, at der findes forskellige seksuelle temperamenter. Så lige så vel som vi har forskellige temperamenter i vores personlighed, så har vi det også seksuelt – og det kan skabe en større forståelse, hvis man kender hinandens seksuelle temperament, fordi man så er mere opmærksom på den andens behov.

Der er også emner som indadvendt og udadvendt seksualitet, porno, samlejets faser – og et afsnit om at skabe rum for sex. Så bogen kommer vidt omkring.

Bogen skal ikke læses fra ende til anden, men kan bruges som opslagsværk. Som de skriver i deres forord: ”Tag hvad I kan bruge, og lad resten ligge”.

Alle har ikke brug for samme viden og hjælp, men der er helt sikkert nogle aha-oplevelser og god hjælp til at få sexlivet til at fungere. Ægteparret har forsøgt at komme omkring både det fysiske, psykiske og åndelige aspekt i sexlivet, og den er skrevet i et friskt og afslappet sprog. Tegningerne er enkle og nemme at forholde sig til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forfatternes ønske er, at man læser bogen sammen og snakker om de ting, der står, og finder ud af, hvad man kan bruge. Som de siger, så vil mange par komme bedre fra start i ægteskabet, hvis de også får noget viden om sex og ikke bare ser det ideal, som medierne skaber.

Om forfatterne:
Frederik er 48 år og uddannet teolog og Lise er 54 år og uddannet lærer. De har haft PREP-kurser (Kurser for par) siden 2013. De har tre børn og er pt. udsendt som missionærer i Peru for Luthersk mission.

Bogen ”Sex for begyndere” kan bestilles på Lohses forlag og koster 249,95 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen: