Børnelokale i Aalborg- kirke fortæller bibelhistorie

Et nyindrettet børnelokale i Bethelkirken har en scene, der er malet som et hav, hvor man kan fortælle om Jonas og hvalen eller Noa og arken.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen til venstre besøgte børnekirkerummet og fik en snak med Bethelkirkens præst, Lars Midtgaard.

Søndag den 3. oktober fejrede Bethelkirken – og ikke mindst børnene og børnefamilierne – at frivillige gennem ni måneder har arbejdet hårdt med at bygge og indrette et splinternyt børnekirkelokale.

Siden åbningen er børnerummet i baptistkirken i Niels Ebbesens Gade, som ligger tæt på Aalborgs centrum, allerede blevet brugt af 100 børn, fortæller Jakob Martens, der er børne- og teenageleder i Bethelkirken.

Han tilføjer: ”Folk fra byen kommer ind og kigger, leger og får en god snak. Vi som kirke tror på, at alle mennesker har brug for et sted, hvor de kan høre til. Vores ønske er, at børn og unge kan få lov til at opleve sig selv som værdifulde.”

Rammerne formidler

Visionerne for lokalet har længe fået lov til at gro blandt børnekirkemedarbejderne. Drømmen var at lave et lokale, hvor alle møbler og elementer kunne bruges til at fortælle Bibelens historier i børnehøjde – og sådan er det blevet.

“Vi har lavet en scene, der er malet som et hav, hvor man kan fortælle om Jonas og hvalen, eller om Noa og arken. Vi har også bygget et bjerg, som på ydersiden kan være Sinaibjerget, og inden i er en hule, som kan være graven,” forklarer Jakob Martens.

“Det er nogle fantastiske rammer, som gør det meget nemmere at inddrage børnene, når vi deler Bibelens budskab med dem,” tilføjer han.

Udover bjerget og havet har frivillige også knoklet for at bygge en sky, et træ og en kæmpe-Bibel, som gemmer på mange figurer fra Bibelen, og som alt sammen skal bidrage til, og gøre det nemmere, at fortælle Bibelens historier videre til børnene.

Børnene er velkomne

Blandt Bethelkirkens forældre er der også glæde over de nye rammer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Det er tydeligt at mærke, at børn er velkomne i Bethel. Det blev særligt slået fast den dag. Kirken var fyldt af børn i alle aldre, og det var skønt at mærke larmen af børn.
Det var også tydeligt at mærke deres store begejstring, da båndet til det nye lokale blev klippet, og børnene susede ind for at undersøge det farverige og super kreative lokale,” fortæller Pernille Lund Jonstrup, som er mor til Felix.

Borgmesterbesøg

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), kom også forbi til en snak med både børne- og teenagemedarbejderen og præsten i Bethelkirken.

– Der blev snakket om, hvad vi, som kirke, kan gøre for byen, for at understøtte kommunens arbejde. Det var især fokus på børn og unge, og deres trivsel. Mange børn og unge oplever ensomhed, og mange har især oplevet, at corona-situationen har været hård.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Thomas Kastrup-Larsen sagde, at et stærkt civilsamfund – og ikke mindst kirkerne – har en vigtig rolle at spille her. Vi kan hjælpe de børn, der har det svært, fortæller Jakob Martens.

181-års fejring

Åbningen af det nye børnekirkelokale var i øvrigt en del af en større fejring i Bethelkirken, tilføjer Lars Midtgaard, præst i Bethelkirken.

“Den første søndag i oktober bruger vi altid på at fejre menighedens fødselsdag, og i år var det blevet tid til at fejre 181 år.”

Samtidig ønskede kirken at fejre, at man var blevet fri for Corona-restriktionerne og igen kunne samles mange i fællesskabet igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det blev til fulde udnyttet med mere end 130 deltagere til gudstjenesten,” slutter Lars Midtgaard.