Følelser og fornuft

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Regeringen forlanger, at vi skal vise corona-pas – også når vi går i kirke. Det har fået nogle til at protestere på nettet. Frygten for indskrænkninger i den personlige frihed er lige så stærk, som frygten for smitte. Men begge dele er vildt overdrevne. Hør her:

* Kirkerne kan faktisk ikke gøre andet end at følge lovgivningen. De kan være uenige, ligesom mange af os er, i regeringens skrappe regler. Men så længe vi har mulighed for at følge lovgivningen, bør vi gøre det.

* Baggrunden for de skrappe restriktioner er trods alt en meget smitsom sygdom, som vi endnu ikke har styr på. Så der er en grund til, at myndighederne er på vagt.

* Corona-stikket er imidlertid ikke en almindelig ”vaccination”. Den virker på en anden måde. Og der er ansvarlige forskere og læger, som mener, at denne ”vaccination” – som blev fremstillet i al hast – kan være skadelig for vores immunforsvar. Vi kender ikke langtidsvirkningerne. Derfor er det da forståeligt, at nogle vælger ikke at blive vaccineret. Det bør vi respektere.

* Corona-passet kan også fås ved at man får foretaget en ganske ufarlig test. Det er besværligt og irriterende at få en vatpind stukket op i næsen, men der er ikke noget sundhedsfarligt eller ugudeligt i det. Dvs. at det stadig er muligt at komme i kirke, hvis man vil.

Mange mener, at regeringens restriktioner er overdrevne og måske forfejlede. Det mener jeg også selv, de er. Og de skaber en overdreven frygt og bekymring, som kan være mere skadelig for helbredet end virussen selv.

Men vi må ”adlyde myndighederne”, så længe det ikke strider imod vores samvittighed og vores kristne tro.

Når Paulus og Peter i Ny Testamente opfordrer til at adlyde myndighederne, var det i et meget uretfærdigt samfund, hvor de kristne blev voldsomt forfulgt, og hvor de romerske kejsere lod sig tilbede som guder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Så det er ikke kun gode myndigheder, vi må adlyde, men også de uretfærdige. Men vi skal selvfølgelig altid adlyde Gud mere end mennesker, som Peter også sagde.

Men lad os kristne undgå hysteri om corona – både for og imod. For ”Gud har ikke givet os en Ånd, der gør os frygtsomme, men en Ånd, der giver os kraft, kærlighed og sund fornuft.” (2.Tim.1,7)