Etiopien: Otte mistede livet på Mekane Yesus-seminarium

Floden, der løber langs Mekane Yesus-kirkens grund i Addis Abeba, steg så hurtigt, at otte personer mistede livet i august.

En voldsom oversvømmelse den 17. august kostede otte mennesker livet i Addis Abeba, hvor også Promissio har en missionærbolig. Nu har missionselskabet sendt 100.000 kr til den lutherske kirke, hvis seminarium har fået skader for fire millioner dollars.

Ifølge Promissio havde missionærparret Lotte og Bjarne Carlsen netop den 17. august en overnatning i missionærboligen, inden de skulle rejse tilbage til deres hjem i Robe. Det lykkedes missionærerne at redde flere ting, så de 10-20 centimeter vand, der kom ind i huset, ikke ødelagde noget. Men på nabogrunden, som Mekane Yesus-seminariet ejer, døde otte mennesker, heraf tre børn.

– Jeg har aldrig set noget lignende, siger missionær Berit Østby, som bor på samme compound, kun to minutter fra Promissios hus.
”Vi kendte alle de tre familier, som blev ramt. I ét hus var der fem mennesker, som døde. Og det er noget, som virkelig har påvirket os som privatpersoner – men også som naboskab, som fællesskab og som kirke har det virkelig været en meget hård tid.”

Øremærket indsamling

Mekane Yesus-seminariet har fået ekstraudgifter på fire millioner dollars, som skal dække alt fra tabte ejendele for de ramte familier og studerende til opbygning af et nyt boligkompleks som erstatning for de ødelagte huse. De har derfor bedt deres partnere om hjælp til genopbyggelsen, og Promissio har allerede sendt 100.000 kr til formålet.

Missionsselskabet har efterfølgende startet en øremærket indsamling med titlen ”oversvømmelse”, da bidraget ikke skal tages fra de budgetterede forpligtelser over for partnerne. Alt, hvad der bliver indsamlet til formålet ud over de 100.000 kr., vil også blive sendt til Mekane Yesus-seminariet, skriver Promissio.