’Video-bibel’ bliver lanceret som app

The Video Bible skal forkynde Bibelens budskab for ordblinde og andre, som ikke kan læse.

Nogle mennesker har af en eller anden grund svært ved at læse. Men det skal ikke hindre dem i at få glæde af Bibelen, mener Dave Pillow, der har grundlagt The Video Bible.

Med den nye audio-visuelle platform håber han at kunne hjælpe både ordblinde, børn, som ikke har lært at læse – og alle andre, som foretrækker at høre Bibelen oplæst.

Noget unikt til alle

I et interview med The Christian Post forklarer Pillow, at han med The Video Bible samtidig håber at kunne bibringe noget ”unikt” til målgruppens møde med Bibelen.

“Vi har fået Kirken i hele verden på hjertet. Vi har et hjerte for Herren, og vi følger et kald til at gøre det her,” forklarer han.

”Vi ønsker, at folk må lære Jesus bedre at kende, og vide, at Gud elsker dem. Vi så, at der var et behov, så vi ville gerne give folk bedre adgang til Guds ord.”

Dave Pillow har endnu ikke besluttet sig for, hvornår The Video Bible bliver gjort tilgængelig som app. Men i mellemtiden kan man lære mere om projektet ved at besøge hjemmesiden og Youtube-kanalen, ligesom man kan finde noget af indholdet på YouVersion Bible app.

– Vi har fået helt overvældende positive reaktioner på videobibelen på YouTube og hjemmesiden, siger Dave Pillow.

Hjælper folk med læsevanskeligheder

Dave Pillow fortæller til CP, at ressourcer fra The Video Bible’s hjemmeside allerede hjælper ordblinde og andre med læsevanskeligheder – foruden alle dem, der ganske enkelt bare foretrækker at høre budskabet frem for at skulle læse det.

“Min nabo sagde, at når man bliver ældre, bliver det sværere at koncentrere sig. Så det er en hjælp for hende. Og det kan alle genkende. Jeg tror, at det giver folk chancen for at engagere sig i Bibelen på samme måde som man bruger medierne.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:20% har svært ved at læse

Dave Pillow peger på, at 75 millioner amerikanere – eller 20% af befolkningen – har svært ved at læse, og 35 millioner er ordblinde. Desuden er der 54,1 millioner ældre, som har svært ved at læse, og næsten en tredjedel af befolkningen har svært ved at læse Bibelen.

“Når ens hjerne behandler ting anderledes, er det svært at læse ordet. Folk med indlæringsvanskeligheder bliver ofte opfattet på en bestemt måde. Men Gud ønskede, at de skulle se og interagere med verden på en anden måde, og de burde have muligheden for at kende og læse om Guds plan i hans ord ligesom alle andre,” siger Pillow.

Spændende muligheder

– Når videobiblen kommer som app, tror jeg, at der vil vokse endnu flere fællesskaber af troende frem, fordi folk kan mødes og lytte og se afsnit sammen på deres telefoner og andre devices, forklarer Dave Pillow. Samtidig understreger han, at videobibelen ikke er tænkt som en erstatning for den trykte udgave af Guds Ord.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Fortsæt endelig med at læse i din håndholdte bibel. Audio-bibelen kan ikke erstatte den skrevne bibel, men den styrker den. Det er endnu en vej til at få kontakt med Gud.”

The Video Bible finansieres via crowdfunding og støttes af utallige kristne grupper, inklusive Biblica, YouVersion og The Gospel Coalition.