’Gud åbnede en flugtvej om natten’

Weston Showalter holdt mange pressemøder under gidslernes to måneders fangenskab. Nu har han fortalt, hvordan de slap fri.

De tolv kidnappede børn og voksne missionærer slap fra gidselstagerne ved at foretage en dristig flugt på 17 kilometer over stok og sten i måneskinnet natten til den 16. december.

Administrerende direktør i Christian Aid Missionaries, David Troyer, har nu fortalt om missionærernes flugt:

”Gud greb ind på mirakuløs måde og gav gidslerne en vej til friheden,” fastslog Troyer under et pressemøde den 20. december.

CAM’s pressetalsmand oplyste, at gruppen, som bestod af et ægtepar, en baby på 10 mdr., et tre-årigt barn, en 14-årig pige og en 15-årig dreng, samt fire ugifte mænd og to ugifte kvinder måtte gå 17 km til fods gennem et uvejsomt tjørnekrat.

”En af mændene i gruppen havde en stærk følelse af, at Gud kaldte dem til at gå. Også de øvrige gidsler følte, at Gud ville have dem til at gøre det. Senere fortalte gruppen, at de havde oplevet netop denne enighed som et af de største mirakler. Tidligere havde det været svært for dem at mødes, men nu førte Gud dem sammen i enighed.”

Gruppen valgte at gå natten til onsdag den 15. december.

”De tog sko på, gemte vand i deres tøj og forberedte sig på turen. Da de følte, at tiden var inden, fandt de en måde, hvorpå de kunne åbne en lukket og blokeret dør, gik stille en for en til den sti, de havde udvalgt på forhånd, og forlod hurtigt det sted, hvor de havde været tilbageholdt, selv om der var utallige vagter meget tæt på dem,” fortæller talsmanden.

Gidslerne undslap ved et sandt mirakel. De gik i mange timer gennem tornekrat, før det blev lyst, og de fik ringet efter hjælp.

Vejledt af stjernerne

– I det fjerne kunne de se et bjerg, som de tidligere havde identificeret, og de vidste, at de skulle gå i den retning. De fulgte også stjernerne på vej mod sikkerheden…Med Guds hjælp, beskærmelse og ledelse gik de hurtigt midt om natten, fortalte pressetalsmanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også månen havde lyst på vejen for gidslerne. Og når de alligevel følte sig usikre på retningen, stoppede de for at bede.

– Det føltes, som om Gud havde forberedt en vej foran dem. Efter flere timers gang blev det lyst, og de fandt mennesker, som hjalp dem med at få ringet efter hjælp. Nu var de endelig i frihed, Gud ske tak og lov. Senere samme dag fløj de med kystvagten til Florida, fortalte Weston Showalter.

Sang om Herrens engel, som befrier Guds folk

Den 16. oktober var 12 voksne missionærer og fem børn på vej hjem i bus efter et besøg på et af Christian Aid Ministries’ børnehjem på Haiti. Der havde gæsterne hygget sig og leget med børnene, men på hjemturen blev de angrebet af den berygtede 400 mawozo-bande. Da passagerne i bussen blev klar over, at de blev overfaldet af banden, begyndte de at synge bibelverset fra Salme 34,7:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Herrens engel slår lejr om dem, der frygter ham, og befrier dem”. Det blev deres yndlingssang, som de kom til at synge dagligt igen og igen gennem to måneder som gidsler.

Banden truede med at dræbe gidslerne og havde krævet en løsesum på 1 mio. dollar for hver af dem, men CAM afviste fra starten at betale løsesum til kidnapperne.

Gidslerne havde ingen bibel, men de opmuntrede hinanden ved at citere skriftsteder efter hukommelsen, og bad sammen i timevis hver dag. De bad også for deres bortførere, fortalte dem om Guds kærlighed og opfordrede dem til at omvende sig.

Nu, efter at gidslerne er kommet fri, udtaler både de og CAM, at de tilgiver gidseltagerne og beder for deres omvendelse og frelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs også: Alle gidslerne blev reddet