Haiti: Alle gidsler reddet

Alle de 12 voksne missionærer og 5 børn blev fløjet til USA den 16. december.

”Det er med stor glæde og taknemlighed til Gud, at jeg kan bekræfte,at alle de 17 medlemmer af Christian Aid Ministries, der blev holdt som gidsler i Haiti af 400 Mawozo banden er frie. Et fly med det amerikanske flag forlod Haiti med de sidste af dem i går eftermiddag.”

Det meddelte en glad og lettet David Troyer, administrerende direktør for Christian Aid Ministries den 17. december. Han fortalte samtidig, at alle gidslerne, inklusive en baby på 10 måneder, og to børn på tre og seks år har det godt efter omstændighederne.

Tak for forbøn

På CAM’s hjemmeside kan man læse direktørens tale, som blev indledt med en lovprisning af Gud: ”Herre, vor Gud, du er værdig til at få al ære, hyldest og magt, for du har skabt alle ting, og de eksisterer, fordi du ville det!” (Åb. 4,11).

David Troyer rettede også en tak til gidslernes pårørende for deres tålmodighed og tillid til Gud gennem de seneste to måneder. Direktøren takkede også de utallige mennesker verden over, som har bedt, fastet og sendt opmuntrende hilsener til de bortførtes familier.

Christian Aid Ministries hjælper tusinder af børn på skoler i hele Haiti. De bortførte missionærer havde netop besøgt et børnehjem, da de blev bortført af banden 400 Mawozo i oktober.

Også USA’s regering og mange andre, der har været involveret i at få gidslerne frigivet uden anvendelse af vold fik tak fra CAM. Det samme gjaldt nyhedsmedierne, som har været med til at sprede information og dermed fik flere til at bede om Guds indgriben.

Hilsen til haitianerne

Til befolkningen i Haiti, hvor mange har udtrykt sorg over bortførelsen og bedt for de berørte, sagde David Troyer, at CAM fortsat vil hjælpe folket efter bedste evne.

Hilsen til kidnapperne

Til kidnapperne sagde direktøren: ”Vi kender ikke til alle de udfordringer, I står i. Men vi tror ikke, at vold og undertrykkelse nogensinde kan retfærdiggøres.
I har forårsaget store lidelser for vores folk, gidslerne, og deres familier. Men Jesus lærte os med ord og med sit eget eksempel, at kærlighed og tilgivelse er en stærkere magt end had og vold.

Derfor vil vi tilgive jer.

Gidslerne fortalte jer klart og tydeligt, at I også kan få tilgivelse hos Gud, hvis I omvender jer. Vort store ønske for jer og for alle, der hører og læser denne udtalelse, er, at I alle må komme til frelsende kendskab til Jesus Kristus, som er vor Frelser, Guds Søn og Fredsfyrsten. Jesus døde for alle, for at alle må blive frelst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gidslerne sang og bad

”Herrens engel slår lejr om dem, der frygter ham, og han befrier dem,” sang missionærerne, mens de i to måneder levede i total usikkerhed om deres skæbne som 400 Mawozo-bandens gidsler.
Heldigvis kunne de 17 gidsler tilbringe det meste af deres to måneders fangenskab sammen som gruppe. De sang, de bad og citerede bibelvers efter hukommelsen og opmuntrede hinanden midt i uvisheden, fortalte administrerende direktør David Troyer dagen efter, at de sidste 12 gidsler var kommet i sikkerhed.

CAM-projekter på Haiti

CAM hjælper tusinder af børn på skoler i Haiti. De har også hjælpeprojekter for enker, ældre, syge og handicappede, undervisning for præster og sørger for forsyninger af bibler og kristne bøger.
Der foregår også andre former for nødhjælp, fx genopbygning af huse, som blev ødelagt under det seneste jordskælv.

CAM er også engageret i et ”arbejde-for-løn-program”, hvor lokale bliver ansat til fx vejarbejde og installering af vandsystemer. Gennem disse projekter kan ledige få en mulighed for at få en indtægt til gavn for deres familier, samtidig med at de opbygger god infrastruktur i samfundet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Missionærerne vidste godt, at det var farligt at arbejde på Haiti. Men de farligste steder i verden er som regel også der, hvor behovet for hjælp er størst og derfor de steder, hvor CAM typisk engagerer sig, forklarede direktøren. Alligevel vil NGO’en nu efter kidnapningen overveje at opdatere sine sikkerhedsforskrifter.

Læs også: “Gud åbnede en flugtvej midt om natten”