Kendt kræftspecialist: ’Det virker at bede for syge!’

Dr. Gary Onik fra The Center for Recurrent Cancer in Aventura, Florida, har selv oplevet, at bøn virker for kræftpatienter. Foto: Littles’ photograhy.com

– Bøn har en signifikant indflydelse på patientens helbred sammen med videnskab og medicin, fastslår en kendt amerikansk kræftspecialist i avisen USA Today.

Gary Onik, der er medicinsk direktør på Center for Recurrent Cancer i Florida og professor på Carnegie Mellon University, fastslår i artiklen, at ”vi skal bede for hinanden, når vi er syge”.

Terminal patient helbredt

“Som kræftlæge gennem 30 år har jeg mødt mindst én terminal kræftpatient, som blev helbredt efter verdensomspændende forbøn,” skrev lægen.

“I stedet for at afvise dette mirakel som noget, det ikke stemmer overens med min empiriske og rationelt baserede træning, fik det mig til at overveje, hvordan den nye videnskabelige indsigt i kvantemekanik og menneskelig bevidsthed kan støtte tanken om helbredelse ved bøn.

“… Jeg accepterede den virkelighed, at bøn kan have en signifikant indflydelse på en patients situation,” fastslår lægen.

Blev selv helbredt

I 2018, da Gary Onik selv fik diagnosen terminal prostatakræft, som havde spredt sig til lymfeknuderne og knoglerne, bad han andre om forbøn og startede en ny behandling med immunterapi, som han selv havde udviklet. Onik bad om forbøn i en video, som han delte på de sociale medier.

“Reaktionen var utrolig. Jeg fik beskeder fra folk i hele verden, på forskellige sprog, og fra forskellige kirker, som alle skrev, at de ville bede for min helbredelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og bønnen virkede sammen med den nye behandling, fastslår lægen.

“Der er nu gået tre år siden min diagnose. Bøn sammen med immunterapi har gjort mig fri af metastatisk kræft og muligvis helbredt,” skrev han. “Min rejse har ført mig fra at være en videnskabeligt baseret ’empirisk’ ateist til en person med en stærk tro.
Jeg forventer, at vi går en spændende tid i møde, hvor århundreders adskillelse af spiritualitet og videnskab vil ophøre. Ville jeg have været kræftfri uden bøn? Jeg ved det ikke, men jeg tror det ikke,” understreger lægen.

Gary Onik opfordrer derfor folk til at bede, både for de syge, for sundhedspersonalet og forskningen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Mens vi i lægevidenskaben arbejder med nye behandlingsformer og håber en dag at finde den rette kur, er vi nødt til at bede. I denne tid med stor politisk og religiøs splittelse er jeg overbevist om, at vi kan mødes og bede for noget, der går ud over vore forskelligheder, nemlig en kur mod cancer,” understreger lægen i artiklen.