Juleaften bliver Laugesens sidste DR1-gudstjeneste

I 2017 sendte P1 det sidste program med titlen ”Mennesker og Tro” fra Anders Laugesens skurvogn i Østjylland. Siden da har han blandt andet været vært for tv-gudstjenester samt programmet ”Pilgrim – på rejse i troens univers”. Foto: DR.

Den prisbelønnede formidler af tros-stof på DR1, cand.phil. i kristendomskundskab og autodidakt journalist Anders Laugesen, stopper som vært på tv-gudstjenesterne efter to år. Juleaftensgudstjenesten bliver den sidste tv-transmission for Laugesen, der nu vil koncentrere sig om radioudsendelser.

Ligesom i 2020 vil Anders Laugesen og Sofie Østergaard igen i år byde velkommen til juleaftensgudstjenesten på DR1. I år sendes gudstjenesten fra Skanderborg Slotskirke, hvor årets juleprædikant er Laura Gylden-Damgaard, skriver DR.dk.

– Gudstjenesten juleaftensdag bliver den sidste, hvor Anders Laugesen tager seerne med i kirke, som han har gjort i nu snart to år. Fremover koncentrerer han sig om at lave radio, og fra det nye år bliver det i stedet Paula Larrain, der bliver fast vært på gudstjenesterne på TV, forklarer DR’s trosredaktør Christoffer Emil Bruun.

Selv fortæller den 61-årige Anders Laugesen på sin hjemmeside, at han har ”været på en livsrejse ind i troens verden”, siden han var 15 år. Siden 1988 har han formidlet denne rejse som vært for forskellige radioprogrammer på P1 gennem programmerne ’Mennesker og tro’, ’Skurvognen’ og senest ’De højere magter’.

Anders Laugesen og hustruen Sara, der bor på landet ved Hadsten, har en datter og to sønner.