Christina er ny præst i Vejle Oasekirke

Christina Kjær Preisler

I en fyldt kirkesal kunne medlemmer og venner af Vejle Oasekirke d. 21. november glæde sig over indsættelsen af deres nye præst. Hun er ansat pr. 15. november 2021.

Om sig selv, fortæller Christina:

– Jeg er uddannet teolog fra Aarhus Universitet med speciale i etik- og religionsfilosofi, hvor jeg skrev om ansvarsbegrebet hos Dietrich Bonhoeffer og K.E. Løgstrup.

Baggrund

Hendes baggrund ligger dog ikke i Dansk Oase.

– Jeg er vokset op i Metodistkirken og har været præst der i 9 år. I mine teenageår blev jeg introduceret for Aarhus Valgmenigheds ungdomsgudstjenester (de lånte Metodistkirkens lokaler en kort overgang).Vi var kun 2-3 unge i Metodistkirken, så jeg kom lidt i Aarhus Valgmenighed til deres gudstjenester og tog også med på ungdomslejr gennem Dansk Oase i Esbjerg et efterår, siger Christina.

Kirken – et fællesskab

Nu er Christina landet i Vejle Oasekirke, og hun glæder sig til de opgaver, der venter.

– Jeg lægger vægt på discipelskab og kirken som et fællesskab, der er på vej sammen. Gudstjenester og smågrupper er vigtige elementer for mig. Mine tjenestegaver er lærer og profet.

Et lys i Vejle

– Jeg drømmer om, at Guds Ord må blive levende for mennesker, der endnu ikke kender Gud, at Vejle Oasekirke må være en afgørende spiller ind i lokalsamfundet, et stærkt lys i Vejle – et sted, hvor mennesker søger hen for at få hjælp, støtte, fællesskab – kan møde Guds kærlighed udfoldet i ord og gerning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg drømmer om, at kirken må vokse, så der hver dag er aktivitet i eller ud fra bygningen.

– Jeg drømmer om, at vi som kirke må turde slippe alt – ligesom de første disciple – og følge Jesus, hvor han går, at vi vedbliver at vokse i tro, tillid og hellighed ind i et tættere forhold til ham.

Familien

Christina Kjær Preisler er 35 år gammel, gift med Ulf, og sammen har de Elisabeth Rebecca på 8 år og Nathaniel Thomas på 6 år. De flyttede her i efteråret på et landsted i Låsby. De har to heste og 2 hunde. Udover at bruge tid sammen med hestene og hundene ude i det fri kan Christina godt lide at læse og rejse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: