”Urhistorien” gendigtet som tegneserie

Urhistorien er gendigtning af Bibelens første 11 kapitler, som tegneserie. Det er historien om verdens skabelse, menneskets tilblivelse, Noahs ark osv. – og ikke mindst om liv og død, kærlighed og had, godt og ondt, tro og tvivl.

Bogen er en personlig gendigtning, lavet af Peter Madsen, som bl.a. også står bag tegneserien ”Menneskesønnen”, som udkom i 1995 og er solgt i 160.000 eksemplarer.

Livlig og dramatisk

Det er en tegneserie, som ikke har meget tekst, men mange billeder og skildringen af godt og ondt i mørke og lyse billeder. Det er meget flot lavet og enkelt og forståeligt fortalt.

Man bliver hurtigt revet med og læser side efter side, mens man kan tænke, undres og sætte sig ind i, hvad mennesket har været igennem dengang. Billederne er tegnet meget livligt og ofte dramatisk, og det gør det nemt at leve sig ind i historierne.

Side 22-23 i ’Urhistorien’. Bogen fortæller skabelsesberetningen med Peter Madsens flotte tegninger.

Forfatteren har en god forståelse for de oprindelige tekster, og Guds tanke med mennesket skinner igennem hele bogen.

Det er en anderledes, men god måde at få kendskab til Urhistorien og den kan give anledning til gode snakke om skabelsen og menneskets tilblivelse.

I historien om Babelstårnet drager forfatteren paralleller til nutiden, og hvordan mennesket har opbygget et samfund med en masse materielle goder og den store digitalisering, i en stadig jagt på at finde lykken og blive som guder – uden at det lykkes. Rigtig flot at få med, synes jeg.

Tre-årigt projekt

Det har taget Peter Madsen tre år at lave tegneserien og den tilhørende bog ”Noter til Urhistorien”. Den tilhørende bog er også rigtig interessant, fordi man her får indblik i forfatterens tanker, mens han har arbejdet på tegningerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Man får indblik i, hvad der har gjort indtryk, og hvad han har ønsket at formidle. Samtidig er det en bog, som gengiver de bibelske tekster fra Bibelen i autoriseret oversættelse fra 1992, med efterfølgende tanker og observationer. Der er også forklaringer på ord, man kan undres over i tegneserien.

Vellykket

Jeg synes, at Peter Madsen er sluppet utrolig godt fra opgaven, og det er en rigtig god måde at præsentere Bibelens ”Urhistorie” på i vores tid. Den tilhørende bog med noter, vil jeg anbefale til dem, som ønsker at dykke længere ned i bogens budskab og kende tankerne bag den.

Om Peter Madsen:

Peter Madsen, f. 1958, er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han står blandt andet bag bestsellertitlerne Valhalla og Troldeliv og ikke mindst Menneskesønnen. Han har modtaget en lang række priser, senest Kunstfondens største hædersydelse – den livsvarige kunstnerydelse.

Urhistorien er udkommet på Bibelselskabets forlag og koster 249,95 kr. ”Noter til urhistorien” kan købes ved siden af og koster 49,95 kr.