Bispevalg i Roskilde

Kirkeministeriet har den 25. januar 2022 udskrevet bispevalg i Roskilde Stift. Fristen for anmeldelse af kandidater er den 22. marts. Desuden angives den 29. marts 2022 som sidste frist for afhjælpning af mangler ved kandidatlisterne.

Den 1. maj 2008 blev den nuværende biskop, Peter Fischer-Møller, indsat i Roskilde Stift. Hans sidste arbejdsdag bliver den 31. august 2022, skriver Roskilde Stift.

Peter Fischer-Møller, der er teolog fra Københavns Universitet i 1983, begyndte sin præstegerning i 1984 i Terslev og Ørslev Pastorat i Ringsted-Sorø Provsti i Roskilde Stift. I 1999 blev han provst i samme provsti. Fra 2010 til 2019 var han formand for Danmission.

Som biskop har Peter Fischer-Møller været kirkens stemme i klimadebatten. Han har således siddet i Grøn Kirkes arbejdsgruppe, i stiftets udvalg for grøn kirke og deltaget i både nationale og internationale samtaler om tro og klima.

Senest er han blevet medlem af arbejdsgruppen om klima og bæredygtighed, der er nedsat på tværs af stifterne, Landsforeningen af Menighedsråd, Provsteforeningen og Kirkeministeriet, skriver stiftet.