DKS søger kandidater til Omsorgsprisen

Dansk Kristelig Sygeplejeforening vil igen i år fejre en god kollega og rollemodel fra plejesektoren.

Sidste års vinder af Omsorgsprisen var Jytte Husted, der er souschef på Hospice Søholm i Region Midtjylland.

Dansk Kristelig Sygeplejeforening søger igen i år begrundede nomineringer til Omsorgsprisen, der uddeles på Diakonhøjskolen i Aarhus den 7. april 2022.

– Sundhedspersonale kæmper hver dag for at få enderne til at nå sammen i et sundhedsvæsen i krise. Vi ved alle, at der er meget at se til, og at manglen på personale er stort.
Der mangler mange hænder til at give omsorg og pleje til patienter, beboere og borgere. Plejepersonalet arbejder over, arbejder ekstra og frygter at måtte gå på kompromis i forhold til at udføre deres arbejde, som de gerne ville, understreger DKS.

Fokus på det gode arbejde

Dansk Kristelig Sygeplejeforening vil gerne sætte fokus på det gode arbejde og ære dem, der gør det godt, i håb om at kunne skabe forbilleder, som andre ønsker at følge efter.

Derfor søger DKS nu en vinder af foreningens Omsorgspris 2022. Denne pris går til en sygeplejerske, en social- og sundhedsassistent eller en social- og sundhedshjælper, som på en særlig måde er en rollemodel med hensyn til faglighed, medmenneskelighed og nærvær. Prisen har også været uddelt i 2020 og 2021.

Hvem skal indstilles?

DKS opfordrer alle i hele plejesektoren til at finde egnede kandidater til prisen. På den måde er plejepersonale i hele landet med til at sætte fokus på det essentielle i sygeplejen, værne om de gode værdier og give anerkendelse til en kollega for at være en særlig rollemodel.

Omsorgsprisen

En nedsat komité vælger vinderen blandt de indstillede. De begrundede nomineringer skal være komiteen i hænde senest tirsdag den 1. marts.

Overrækkelsen af prisen sker på en sygeplejekonference den 7. april på Diakonhøjskolen.

Prisen består af 2000 kr., en buket, en glasstatuette, et diplom samt gratis deltagelse på konferencedagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På hjemmesiden kan læses mere om prisen, og hvordan en kollega indstilles https://dks-forum.dk/sygeplejekonference-2022/dks-omsorgspris-2022/

Er der på din arbejdsplads en kollega, du ser som rollemodel for værdig pleje – trods vanskelige arbejdsvilkår – hører vi gerne fra dig! lyder opfordringen fra DKS.