Kenya: 6 kristne dræbt i formodet terrorangreb

Selv om Kenya overvejende er et kristent land, lever mange troende under konstant trussel om forfølgelse og angreb fra islamistiske grupper.

Seks kristne er blevet dræbt af formodede al-Shabaab-styrker i Kenya. Ifølge International Christian Concern blev syv huse i landsbyen Widhu i Lamu West brændt ned, mens en person blev skudt, og en anden halshugget natten til den 3. januar.

Pastor Stephen Sila, som blev tilkaldt af rystede, lokale medlemmer af menigheden, så de døde på jorden og de brændende huse. Han siger, at hændelsen utvivlsomt er ”et forfærdeligt terrorangreb”.

”Jeg talte syv huse, som var brændt ned, og fire lig, der var brændt til ukendelighed inde i husene,” fortalte præsten. Han tilføjede, at flere landbyboere var flygtet i ly af mørket, og at der er en udbredt frustration over, at politiet ikke gør nok for at beskytte de kristne mod angreb fra somaliske militser.

Jihadist-gruppen Al-Shabaab, der har hovedsæde i Somalia, prøver at etablere en islamisk stat i området. Selv om Kenya overvejende er et kristent land, lever mange troende under konstant trussel om forfølgelse og angreb fra islamistiske grupper. Det gælder især, hvis de har muslimsk baggrund, oplyser Open Doors.

De seneste år har terrorgruppen udført mange angreb i januar. 200 soldater fra Kenya Defence Forces blev dræbt under en fredsbevarende mission in Somalia i 2016, mens 21 personer blev dræbt på et hotel i Nairobi i 2019. I 2020 angreb gruppen en kenyansk-amerikansk militærbase i Lamu, hvor blandt andet tre amerikanere mistede livet, skriver Premier Christian News.