NASA: 24 teologer skal rådgive om aliens-møder

Den religiøse tradition kan supplere videnskaben, mener NASA.

Den amerikanske rumfartsadministration, NASA, støtter et projekt, hvor 24 teologer tilknyttet Center for Theological Inquiry i Princeton, New Jersey, skal forske i den videnskabelige og religiøse baggrund for liv på andre planeter. De skal blandt andet forberede rådgivning, hvis folk skulle få kontakt med rumvæsener.

Carl Pilcher, der er tidligere leder af NASA’s Astrobiology Institute, oplyser ifølger Relevant Magazine, at NASA vil have teologerne til at “overveje implikationerne af at anvende redskaber fra slutningen af det 20. århundredes (og begyndelsen af det 21. århundredes) videnskab i forbindelse med spørgsmål, der er blevet gennemtænkt i religiøse traditioner i hundreder eller tusinder af år.”

Godt at være på forkant

Pastor Dr. Andrew Davison, der er tilknyttet University of Cambridge og blandt de 24 teologer tilknyttet det nye projekt, erkender, at hvis mennesker nogensinde skulle komme i kontakt ved rumvæsener, ville det være ”nyttigt at have gennemtænkt implikationerne på forhånd”.

Davison antager, at et “stort antal mennesker ville vende sig til deres religions traditionelle rådgivning”, hvis en sådan kontakt skulle finde sted.

Det ville også være af afgørende betydning for opfattelsen af den værdighed, der forbindes med menneskeligt liv, fastslår han.

Åbne for tro og videnskab

Det er ikke første gang, at NASA og CTI har haft et formaliseret samarbejde. I 2014 bevilligede NASA Center for Theological Inquiry 1,1 million dollars til forskning i Societal Implications of Astrobiology, hvor CTI undersøgte troendes interesse og åbenhed overfor videnskabelig forskning.

Ifølge CTI’s direktør, Will Storrar, håber de 24 teologer at få udgivet seriøse videnskabelige bøger og artikler i “dyb ærbødighed for mysteriet og implikationerne af at finde mikrobielt liv på en anden planet.”

Efterhånden er flere mennesker begyndt at tro på muligheden for, at der findes liv på andre planeter. En Pew-undersøgelse har for nylig fastslået, at to ud af tre – især yngre – amerikanere tror, at der findes rumvæsener.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I en undersøgelse fra Scientific American bemærkes det, at tro i forbindelse med en religion eller tro på rumvæsener stammer fra menneskers tendens til at søge en dybere mening med livet.