Ungt YWAM-team i krigstruet Ukraine

Teammedlemmerne besøger mennesker, der har brug for opmuntring og hjælp. Her er de hos en ældre kvinde.

I starten af december rejste et team fra YWAM Danmark til Ukraine for at tjene det ukrainske folk gennem evangelisation, praktisk hjælp og bøn. Den første by, de skulle være i, ligger i frontlinjen i konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Holdet fra Ungdom Med Opgave (YWAM i Danmark) og jeg har bedt flittigt for Ukraine, siden vi blev klar over, at det var der, vi skulle hen på missionstur.

Jeg husker, jeg fik hjerte for det ukrainske folk, før vi overhovedet steg på flyet, da Gud begyndte at dele sit hjerte for landet med mig.

Forsømt

Da vi med tog nærmede os byen Mariupol i det østlige Ukraine, var jeg ikke sikker på, hvordan jeg skulle forholde mig til omgivelserne.

Der var ingen farver. Forfaldne fabriksbygninger med klare træk fra tiden under Sovjetunionen flankerede os på begge sider, mens vi langsomt trillede ind på stationen.

Jeg havde aldrig set et sted så forsømt. Jeg bad Gud hjælpe mig til, hvordan jeg oprigtigt kunne holde af mit nye hjem for den næste måned – det ville ikke blive så let, som jeg havde troet.

By i krigszonen

Umiddelbart efter ankomsten satte vi kursen mod Krasnogo-rovka – en mindre by få kilometer fra Donetsk. Byen var offer for bombeangrebene fra Rusland i 2014, så mange af bygningerne er ødelagte og forladte.

Befolkningen, der engang talte over 15.000 indbyggere,  er nu på under 10.000, da stadig flere flygter fra området.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Byen ligger i frontlinjen i den nuværende konflikt mellem Rusland og Ukraine, så nær ved kampene, at mennesker her er vant til at høre eksplosioner og skud til hverdag.

Læs resten af artiklen på udf.nu