– Bibelen giver et sundt og meningsfuldt liv

Kokken Mads Kofoed Bøndergaard taler ofte med kollegerne på Hotel Koldingfjord om sin kristne tro. Det hjælper ham til at bekræfte sin egen tro, da deres spørgsmål får han til at reflektere over troen.

23-årige Mads blev gift med sin kæreste Regitze for snart to år siden. De valgte fra begyndelsen at forsøge at lade Bibelen definere, hvordan de levede sammen:

– Vi har været kærester, siden vi gik på Sædding Efterskole. Vi er begge troende, og derfor tror vi på, at det er bedst at vente med at bo sammen, til man er gift, forklarer han og uddyber:

– For det første syntes vi begge, det var vigtigt at lære hinanden at kende, både på godt og ondt, så vi vidste, hvad vi gik ind til. Derfor var vi kærester i lidt over 4,5 år, inden vi giftede os.

– For det andet, så tror vi begge på, at det var sundt for os at vente med at flytte sammen til vi var gift. Vi snakkede i den forbindelse en del om, hvordan vi ikke ønskede tage forskud på alle glæderne til start, men jo længere vi kom i forholdet, ville vi åbne flere og flere af de “gaver” som et forhold/ægteskab indeholder, fortsætter han.

– På den måde gav det god mening for os at leve efter hvordan Bibelen beskriver ægteskabet, og dermed vente med at flytte sammen til efter vi blev gift, selvom det selvfølgelig også var svært til tider, indrømmer han. Parret bor nu sammen i Aarhus.
Troen på Jesus skyldtes ikke en bestemt oplevelse, men er noget som er kommet efter god undervisning og åbenhjertige snakke med andre:

– I forhold til min tro var det rigtig godt for mig at være på Sædding Efterskole, hvor der var nogle gode volontører og lærere til at snakke om troen og undervise helt grundlæggende om de kristine værdier.

Læs resten af artiklen her på udf.nu