Pakistansk præst skuddræbt efter søndagsgudstjeneste

William Siraj blev dræbt på vej hjem fra en gudstjeneste sidste søndag.

Ukendte gerningsmænd på motorcykel skød og dræbte pastor William Sirai på gaden i Peshawar den 30. januar. En anden præst blev såret under bagholdsangrebet, der fandt sted, mens kirkelederne kørte hjem efter en gudstjeneste, skriver Morning Star News.

Ifølge Church of Pakistan’s biskop i Peshawa, Humphrey Peters, døde den 75-årige William Siraj på stedet. Den 55-årige pastor Patrick Naeem blev også ramt af skud, men er i stabil tilstand, mens to andre kirkeledere i bilen slap uskadt. Øjenvidner oplyste, at angriberne uhindret kunne forlade gerningsstedet.

Den dræbte var senior prædikant og lovsangsleder i tre sogne, mens Naeem var præst i All Saints-kirken.

“Siraj mistede sin svigersøn i bombeangrebet mod Peshawar’s All Saints Church i 2013, hvor 70 blev dræbt og 100 såret. Han efterlader sin hustru, en søn og en datter. Det er et meget tragisk tab for vores kirke,” sagde biskop Humphrey Peters.

Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission har selv oplevet, at Pakistan er et farligt land for kristne – og for danskere generelt. Her prædiker han i en kirke under sit besøg i landet.

Mange overfald på kristne i Pakistan

Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission (DE) skriver om situationen:

”Drabet på en kristen skriver sig ind blandt mange eksempler på fysiske overfald på kristne i Pakistan. Pakistan er en skrøbelig stat, hvor man ikke altid kan have tillid til, at politiet er i stand til at sikre ro og orden. Det mærkede jeg selv, da jeg på en rejse til Pakistan blev bedt om at lægge mig på gulvet i DE’s projektpartners minibus, når vi kørte gennem landsbyer med ekstreme imamer. DE’s projektpartner vurderede simpelthen, at jeg kunne komme i fare, hvis det blev opdaget, at jeg var dansker. Årsagen var, at der i Pakistan var stor modstand mod tegningerne, som Jyllandsposten havde bragt. Da jeg skulle tale til en søndagsgudstjeneste, blev jeg heller ikke præsenteret som dansker, da menigheden måske kunne komme i fare, hvis det opdaget, hvor jeg kom fra. Glædeligvis skete der ikke noget, men de lokale kristne tog forholdsregler, der illustrerede situationens alvor. Ud over at være skrøbeligt er Pakistan også et fattigt land og plaget af korruption. Det lider kristne og andre minoriteter under. Pakistan har brug for stærke institutioner og en regering, der kan og vil holde ekstremister i et jerngreb og sikre ro og orden for almindelige mennesker. Hjertelig tak for bøn for de kristne i Pakistan.”