Poul Hoffmanns romaner indlæses som lydbøger

Poul Hoffmanns to Noa-bøger ’Over alle ørne’ og ’Ingen nat før dæmring’ udkommer som lydbøger allerede i denne måned.

Flere af den nu afdøde Poul Hoffmanns bibelhistoriske romaner er blevet oversat til svensk, norsk, tysk og engelsk. Nu er forfatterens søn, Helge Hoffmann, begyndt at indlæse sin fars romaner som lydbøger. De første fem lydbøger udkommer i februar 2022 hos Forlagsgruppen Lohse.

– Med et forfatterskab på omkring 50 bøger var Poul Hoffmann blandt en af Danmarks mest produktive forfattere. I 1956-1958 fik han sit gennembrud med tre romaner om Moses: ”Den brændende tornebusk”, ”Den evige ild” og ”Kobberslangen”. Disse tre romaner er de første, som udkommer digitalt sammen med romanerne ”Over alle ørne” og ”Ingen nat før dæmring”, der foregår på Noas tid, oplyser Forlagsgruppen Lohse.

Poul Hoffmann var en anerkendt forfatter, men han var sjældent i mediernes søgelys, fordi han insisterede på, at Bibelens ord skulle læses bogstaveligt, forklarer forlagschef Filip Od-gaard Bodilsen.

Forlagschefen håber, at Hoffmanns værker gennem digitaliseringen vil kunne nå et nyt læsepublikum. Planen er, at de fleste af Poul Hoffmanns romaner skal udkomme digitalt hen over de næste år, både som lydbøger og e-bøger. Den næste på listen er »Vidnerne«, men hvad der venter herefter, er endnu ikke planlagt. Bøgerne ligger til salg på lohse.dk, hvorfra de kan downloades.