Udfordringen hjælper trængte kristne i muslimske dele af Afrika

Det er især i landene Cameroun, Tchad og Den Centralafrikanske Republik at Udfordringen hjælper. Mens de engelsktalende lande i Afrika nyder godt af missionærer og materialer, er de fransktalende områder af Afrika underforsynet. Det er her, vi hjælper.

Udfordringens missionsarbejde i Afrika handler især om at styrke de kristne mindretal i de muslimske områder. Og gennem radio og film når evangeliet også ud til muslimer.

Gennem årene er det lykkedes at få oprettet mange kristne radiostationer, som de lokale selv driver og understøtter.
Radioerne sender mange oplysende udsendelser om landbrug, hygiejne, sundhed, AIDS, almen viden, familieliv – udover de forkyndende udsendelser.

Når ind i huse og hytter

Fordelen ved radioerne er, at de også når ud til muslimer.

Det er meget vanskeligt for en muslim at gå ind i en kirke. De vil blive betragtet som forrædere – både imod religionen og imod den pågældende muslimske stamme.

Men gennem radioen har mange muslimer privat kunnet lytte til de kristne udsendelser. Mange har taget imod Jesus i deres hjerter, selv om de ikke straks tør stå offentligt frem. De har brug for vores forbøn.

Skaber fred

Myndighederne er som regel glade for de lokale radioer. Selv i muslimske områder sætter befolkningen pris på den kristne radio. For de kristne radioer skaber fred og afspænding. Og i flere områder er det disse radioer, der har flest lyttere – også flere end statsradioen.

Der sendes ofte programmer på flere lokale sprog udover fransk. Udfordringen har været med til at oprette radiostationer eller har hjulpet radioerne i hele den nordlige muslimske del af Cameroun, samt i dele af Tchad.

Navnene på afrikanske byer som Garoua, Maroua, Douala, Ngaoundere, Kaile, Maga, Tcholire, Touboro, Banyo, Ndjamena, Kousseri, siger ikke læserne meget. Men alle disse steder udsendes der netop nu kristne radioudsendelser. Og det har stor betydning. Radioerne når meget længere ud, end kirkerne kan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis vi skal nå muslimerne med de gode nyheder, skal vi ind i den arabiske verden. Gennem radio når budskabet også ind til muslimer. Henri Nissen med en arabisk Coca Cola.

Sendeudstyr

Hjælpen består ofte i at skaffe teknisk sendeudstyr, antennetårne, kabler, hjælpe med penge til ansøgninger og holde seminarer for radioledere (som omtalt i uge 8, side 13).

Men radioerne er selvstændige og skaffer selv deres underhold gennem sponsorprogrammer for velgørende organisationer.
I det ekstremt islamistiske område helt oppe ved Tchad-søen betaler vi dog løn til medarbejderne, da de sætter livet på spil i deres tjeneste.

Heroppe sker der jævnligt drab og bombesprængninger. Og det kræver mod og fingerspids-fornemmelse at sende kristent inspirerede programmer ud i æteren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Film i bushen virker

Film er også et meget velegnet medie i Afrika. Derfor støtter vi et film-team sammen med Campus for Christ. Det er den organisation, som har produceret Jesus-filmen, som nu er oversat til over 60 sprog. Udover Jesus-filmen viser teamet andre kristne film.

Det sker ofte under primitive forhold ude i bushen. Men det virker. Hundredvis af afrikanere tager imod budskabet og beslutter sig til at følge Jesus.

Teamet hjælper med at oprette cellegrupper og nye kirker.

Forældreløse

Udover medierne støtter vi også et jordnært arbejde blandt forældreløse og gadebørn. I dette arbejde får børnene ikke blot husly og mad. De får også en uddannelse, bibelhistorie og et trygt sted at være, hvor der er kærlighed og forståelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sådan kan DU være med

Det vigtigste, du kan gøre, er faktisk at bede for arbejdet. For det er gennem bøn, at arbejdet er lykkedes og stadig får fremgang, trods utallige vanskeligheder.

Støt gennem Missionsfonden

Du kan også give gaver med skattefradrag via Missionsfondens projekt ’5984 Udfordringens Radio-mission i Afrika’ på konto nr. 9570 – 0006 139450. Eller MobilePay 81 558. Husk at nævne projektets nummer, da Missionsfonden har flere tusind projekter. Husk navn, adresse og cpr-nummer, så Missionsfonden kan sørge for, at du får skattefradrag.

Du kan i alt give op til 15.600 kr. pr. person årligt til velgørende foreninger. Men tak for hver en lille gave.

Gavebrev – Testamente?

Du kan også oprette et gavebrev, hvor du giver et fast årligt beløb eller en fast procentdel af din indkomst. Hver giver kan få fradrag for op til 15 pct. af sin indtægt.

Overvej også at testamentere en del af din arv til Udfordringens vigtige mission gennem Missionsfonden.