Evangelist dræbt af islamister under udendørs møde

Islamister har dræbt en kristen evangelist i Østuganda. Foto: Morning Star News

Da John Michael Okero citerede Koran-vers om Jesus under et møde den 28. februar i landsbyen Kadungulu i Uganda, blev han angrebet af islamister, som dræbte ham og derpå brændte liget, skriver Morning Star News, Nairobi.

En muslim ved navn Shakuuru havde først taget mikrofonen fra evangelisten. Flere islamister havde derpå slået løs på ham, mens de beskyldte ham for blasfemi, ”fordi han hævdede, at Allah har en søn”. De beskyldte ham også for at fejltolke Koranen, røre den uden forudgående rituel renselse, samt udvise mangel på respekt for Koranen ved at placere den under Bibelen, oplyste en lokal kilde telefonisk til MSN.

Den 43-årige Okero blev derpå slået med jernstænger og grene, samt stenet. Politiet blev tilkaldt, men de ankom ikke, før angriberne var forsvundet. Ifølge Morning Star News sker der mange overgreb mod kristne i Uganda, selv om landet ifølge forfatningen har trosfrihed, og det heller ikke er forbudt at missionere. Muslimerne, der kun udgør 12 procent af befolkningen, bor fortrinsvis i de østlige områder af landet.