Flot opbakning til årsmødet

75 personer deltog i Kristelig Handicapforenings årsmøde i Vejle Missionshus forrige lørdag.

Kristelig Handicapforenings årsmøde i Vejle Missionshus d. 12. marts 2022 blev det første med fysisk fremmøde siden 2019.

Et drama med beboere fra bofællesskabet Solglimt i Vildbjerg instrueret af fritidsansat i DFS, Anne Marie Najbjerg, afsluttede årsmødet. Dramaet tog udgangspunkt i lignelsen om den fortabte søn.

Dagen bød både på generalforsamling, oplæg ved professor Thomas Ploug samt et drama, som en gruppe beboere fra bostedet ”Solglimt” stod for. Cirka 75 havde valgt at deltage i årsmødet og skabte i fællesskab en festlig stemning. Efter to digitale årsmøder var det dejligt at opleve alle grene af foreningen samlet igen, siger Kristelig Handicapforenings formand, Thomas Bjerg Mikkelsen.

Flytning til MF

– Det betyder meget, at vi denne ene gang om året kan samle en god flok af både ansatte, pårørende, beboere, forældre fra vores autismenetværk og venner af foreningen, siger Thomas Bjerg Mikkelsen.

Jeg ved, at det i andre sammenhænge har været svært at tromme folk sammen efter talrige corona-aflysninger. Derfor var vi også spændt på fremmødet til årsmødet og ekstra glade for opbakningen.

Dagen startede med generalforsamling, hvor formand Thomas Bjerg Mikkelsen fortalte om de mange ting, der har rykket på sig i 2021. Han nævnte blandt andet tilløbet til et studiefællesskab for unge med autisme.Rammerne for dette vil blive Menighedsfakultetets nye byggeri, som der netop er taget første spadestik til.

Samme byggeri skal også huse Kristelig Handicapforenings landskontor i nye og bedre rammer. Han nævnte desuden bofællesskabernes mange udvidelser og forbedringer, som har kostet masser af tid og energi rundt om, men som for de flestes vedkommende nu er godt i mål.

Professor i anvendt etik ved Aalborg Universitet og tidligere medlem af Det Etiske Råd, Thomas Ploug, stod for dagens oplæg, der handlede om værdighedsbegrebet i teologi, filosofi og politik.

Værdighedsbegrebet

Til selve årsmødet om eftermiddagen havde man inviteret etikprofessor ved Aalborg Universitet Thomas Ploug til at komme med et oplæg, som havde titlen: “Værdighedsbegrebet i teologi, politik og filosofi”. Han er også er tidligere medlem af Det Etiske Råd.

– Eftermiddagens oplæg med Thomas Ploug kan have fungeret som en gulerod for dem, der synes generalforsamlinger er en smule kedelige, mener Thomas Mikkelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi lægger vægt på at have et kvalitets-indlæg på programmet om eftermiddagen, og det leverede Thomas Ploug på bedste vis. Med stort overblik og et kritisk blik på samtidige tendenser satte han fokus på opfattelsen af et menneskes værdi set med teologiske, filosofiske og politiske briller.

Et årligt træf med god stemning og en pæn flok fra foreningens forskellige grene er vigtigt, understreger formand Thomas Bjerg Mikkelsen. Det levede lørdagens årsmøde op til.