Foredrag på soldater- hjemmet i Vordingborg

Tre foredrag om forsvar og udenrigspolitik i marts og april 2022 indledes med fællesspisning på soldaterhjemmet i Vordingborg.
Fællesspisning og de tre aktuelle foredrag foregår på KFUM’s Soldaterhjem på Vestervej 3 i Vordingborg.

På KFUM’s Soldaterhjem på Vestervej 3 i Vordingborg har man i foråret 2022 planlagt hele tre aktuelle foredrag.

Den nye leder på soldaterhjemmet i Vordingborg har taget initiativ til, at der i foråret holdes tre spændende foredrag om forsvar og udenrigspolitik. Grundet krigen i Ukraine har mange fået øjnene op for Danmarks placering i en international sammenhæng, og de planlagte foredrag er derfor mere relevante nu, end da de blev arrangeret.

Alle foredragene ligger i forlængelse af fællesspisning på soldaterhjemmet, men det er også muligt at deltage i det ene og ikke det andet, hvis man ønsker det.

Franks tre udsendelser

Det første foredrag, som hed ”Det er ok – om udsendelser og PTSD”, foregik den 23. marts. Det var en ufiltreret fortælling fra en soldat med tre udsendelser i rygsækken.

Frank Morell har været sendt tre gange til Afrikas kyst som en del af militærpolitiet. Hans historie handler om tiden før, under og efter missioner på godt og ondt. Hvordan det er at have diagnoser efter udsendelse og hvor vigtigt det er at få håndteret dem – at få den hjælp man skal have.

Frank kunne også fortælle om den identitetskrise, der opstår, når udsendelsen slutter, og man ikke længere kan udsendes. Hans vigtigste budskab er, at det er okay at have det skidt, og at der er hjælp at hente, hvis man vil kæmpe for det.

Krig i Europa

Kasper Støvring kommer i starten af april og holder foredrag om emnet ”Krig i Europa. Ny udenrigspolitisk virkelighed og hvilke konsekvenser det kan få for bl.a. Forsvaret.”

Foredraget, der ligger efter fællesspisning, starter kl. 18.30 og med efterfølgende debat. Kasper er bl.a. kendt som debattør i Deadline og Debatten og som skribent i Berlingske Tidende og Kr. Dagblad. Han har skrevet flere spændende bøger om emnet bl. a. ”Fortællingen om fredens Europa”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Danske leoparder

Det tredje foredrag har samme titel som Thomas Antonsens bog – ”Danske leoparder i Helmand – set fra lugekanten”.
Thomas Antonsen fortæller ud fra sine interviews med udsendte på Leopard 2-kampvogne og tilhørende støttekøretøjer i Afghanistan i perioden 2007 – 14, som var Danmarks bidrag til Natos ISAF-mission.

Thomas vil under foredraget fortælle nogle meget personlige historier om besætningsmedlemmernes oplevelser, hvad deres rolle var og effekten af deres indsats. Det er muligt at købe bogen til en fordelagtig pris efter foredraget.

Soldaterhjemmets fællesspisning kan også foregå som en grillaften.

Mad og / eller foredrag

Fællesspisning er hver onsdag kl 17.30. De nævnte dage er der derefter foredrag kl. 18.30. Man behøver dog ikke nødvendigvis at deltage i begge dele. Foredraget ”Krig i Europa” ved Kasper Støvring holdes onsdag d. 6/4 kl 18.30 Foredraget ”Danske leoparder i Helmand – set fra lugekanten” ved Thomas Antonsen holdes onsdag d. 20/4.


Artiklen fortsætter efter annoncen:KFUM’s Soldatermission – nu også i Estland

KFUM’S Soldatermission har 14 soldaterhjem fordelt over landet. På fem soldaterhjem er der boliger og personale til at støtte udsatte veteraner. KFUM’s Soldatermission startede i 1889, og det har altid været en del af formålet at ”være der, hvor soldaterne er”. Derfor vil der også være soldaterhjem, der hvor danske soldater er udsendt.

Fra marts måned i år og et år frem er der ca. 200 danske soldater i Tapa i Estland, og der er KFUM’s Soldatermission selvfølgelig med. De danske soldater vil være en del af NATOs multinationale styrke på omkring 4000 soldater i Polen og de baltiske lande.

NATOs tilstedeværelse i de baltiske lande og Polen demonstrerer, at NATO er parat til at beskytte NATO-territorium og understreger alliancesolidaritet overfor blandt andre de baltiske lande.

Inden for de seneste uger har det vist sig vigtigere end nogensinde. NATOs tilstedeværelse i den østlige del af alliancen styrker sikkerheden i regionen og dermed også i Danmark, fastslår Soldatermissionen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: