NASCAR racerteam giver 2 mio. kroner til felthospital i Ukraine

En læge på felthospitalet i Lviv undersøger et barn på flugt. Foto: Samaritan’s Purse

Hendrick Motorsports donerer 302.000 $ for at støtte den kristne NGO Samaritan’s Purse’s felthospital i Ukraine. Det sker, efter at teamets fire biler førte ialt 51 omgange under Pennzoil 400-løbet på Las Vegas Motor Speedway.

Hendrick Motorsports og ejeren, Rick Hendrick, havde på forhånd lovet at donere 200.000 $ til Samaritan’s Purse – foruden yderligere 2.000 $ for hver omgang, temaet førte. Hendricks-køreren Alex Bowman vandt løbet og førte 16 omgange, mens holdkammeraten Kyle Larson blev nummer to efter at have ført 27 omgange. Et tredje Hendrick-medlem, William Byron, blev løbets nummer fem og førte otte omgange.

Samaritan’s Purse hjælper flygtninge i Ukraines nabolande, men har også åbnet et felthospital i udkanten af Lviv. “Ligesom resten af verden er vores familie chokerede og triste over den voksende krise i Ukraine. Vi er især berørt af den meningsløse lidelse, som rammer uskyldige børn,” udtalte Rick Hendrick. Han opfordrede samtidig NASCAR’s fans til at støtte Ukraine.