Sange giver lys i mørket

Michael Bobjerg følte Guds kald til at lave tre sange i december 2020 midt under sin egen kamp mod senfølger efter corona.

Fredag den 4. marts udkom Michael Bobjerg med EP’en ”Jeg vil se på lyset”, der indeholder tre sange, som er skrevet særligt til dem, der har lidt et knæk. Indspilningen var tæt på aflysning på grund af corona-senfølger, men så bad hans venner for ham.

EP’en indeholder tre sange om livet, når det er sværest, skrevet og sunget af Michael Bobjerg. Han fortæller, at inspirationen til sangene kommer fra tider, hvor livet har gjort ondt, og hvor relationen til Jesus har gjort særlig godt.

– Jeg tillader mig at tro på, at det ikke var forgæves, de gange jeg har været nede og vende med frygt og depressive tanker. For når Gud kunne løfte mig op, så vil han også kunne gøre det for andre, siger Michael Bobjerg, der til daglig arbejder med foodbank, værested og familienetværk, der drives af Kirkeibyen i Kolding sammen med Blå Kors.

Begyndte som ung

For Michael begyndte sangskrivningen som ung, hvor han var lovsangsleder i en menighed. Senere som præst, og nu som prædikant og evangelist, integrerer han sine sange som en del af udtrykket, når han prædiker eller holder oplæg om at være mere frimodig med at fortælle mennesker om Jesus.

EP’en ”Jeg vil se på lyset” indeholder tre sange, som er skrevet særligt til dem, der har lidt et knæk.

Sange fra Gud

Den første sang på udgivelsen, der er produceret sammen med Joachim Hejslet, hedder ”I min magtesløshed”. Det er en enkel, stille sang med et budskab om, at når vi ikke selv kan magte situationen, så har Gud lovet, at hans hjælp kommer endnu mere til udtryk. Derefter følger udgivelsens titelmelodi ”Jeg vil se på lyset midt i mørket”. En ballade om at vælge at se på Jesus, når det hele ser mørkest ud.

– Sangene er ofte blevet til i en særlig atmosfære, hvor jeg har fornemmet Guds opmuntring indeni. Han kender de tidspunkter, vi har brug for en opmuntring, og han kender hvilket sprog, vi har brug for at høre dem på. Mit sprog er nok i sangen, så jeg har oplevet flere gange, at melodi og tekst er kommet spontant som en gave fra Gud i perioder, hvor jeg kæmpede med mine tanker og følelser, fortæller den 49-årige sangskriver.

For de knækkede

Han hæfter sig ved, at de gange livet har taget en negativ drejning, så har der været noget at lære om sig selv og om Gud. Derfor håber han, at musikken, som blandt andet kan streames på de kendte streamingtjenester Spotify, Apple Music og Google Play, vil finde vej til andre, som har det svært indeni.

– Jeg har selv brug for at blive mindet om Guds hjælp, og jeg tror, der er mange, som har brug for disse sange. Enten som et løft i en tung hverdag, eller som en sang, man kan spille for nogen i familien eller nære venner, som har lidt et knæk, siger Michael Bobjerg
Den sidste sang ”Ære til Guds Lam” skiller sig lidt ud fra de første to og slår en festlig tone an. I latin-rytmer handler sangen om at give alt til Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi tror ofte, at det vigtigste er, hvad vi kan købe, få af opmærksomhed eller opnå her i livet. Når jeg har haft det sværest indeni, har disse ting mistet deres værdi. Og en del af at få glæden tilbage er at lære at give førstepladsen i mit liv til Jesus, siger Michael Bobjerg.

Helbredt for senfølger

De seneste år tog han skridt hen imod at udgive sange, men under den anden bølge i december 2020 blev stemmen og vejrtrækningen hårdt ramt af corona, så det så sort ud.

– Da jeg lå og var længst nede, mærkede jeg, at hvor mange andre ting var ligegyldige, så blev det vigtigt for mig at udgive disse sange, som kunne være en hjælp for andre. Jeg fornemmede, at det var en slags kald fra Gud, så jeg besluttede, at jeg ville gå i gang i løbet af det kommende år. Et halvt år efter corona kunne jeg stadig ikke trække vejret normalt, og jeg blev forpustet og hæs, når jeg sang. Alligevel valgte jeg at kontakte min producer, Joachim Hejslet, og sætte gang i forberedelserne, fortæller Michael Bobjerg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Men da vi nåede til september, var situationen den samme. Så jeg fik de kristne i den cellegruppe, jeg er en del af, til at bede for mig. I løbet af bare 14 dage var senfølgerne forsvundet, og jeg kunne synge frit igen.
I starten af november viste en lungefunktionstest, at alle astmasymptomer var forsvundet, og senere på måneden kunne Michael Bobjerg gå i studiet og indspille sange.

– Jeg er vildt taknemmelig til Gud, at han gjorde det muligt. Sygdom er vi ikke selv herre over, men han viste, at det er han, slutter Michael Bobjerg.