Blå Kors starter 13 nye familienetværk

Udvidelsen er gjort mulig med en donation fra Samfonden.

Familienetværk giver børn, voksne og familier i mange danske byer et socialt frirum i hverdagen med plads til hygge, leg og fællesspisning. Foto: Jens Peter Engedal.

Nu får endnu flere mulighed for at blive en del af fællesskabet. Blå Kors Danmark har modtaget en million kroner i støtte fra Samfonden til at udbrede Familienetværket til endnu flere danske byer.

Donationen skal gå til at oprette 13 nye familienetværk i løbet af 2022 og 2023 og indeholder også økonomisk støtte til opstart af netværkene, konsulentbistand og afholdelse af konferencer, hvor netværkene kan udveksle erfaringer.

Prisværdigt arbejde

Det er den fortsatte udvikling og udbredelse af aktiviteterne, som ligger til grund for Samfondens donation. ”Vi er i Samfonden glade for at kunne støtte en fortsat udbredelse af Familienetværket i Danmark. Blå Kors gør et yderst prisværdigt arbejde med at understøtte udsatte familier. Et arbejde, som desuden engagerer kirker i lokalt diakonalt arbejde,” siger Jesper Oehlenschlæger, som er udviklingsdirektør i Samfonden.

Nye partnerskaber

Donationen gør det muligt at indgå partnerskaber med flere kirker, fortæller generalsekretær i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre:
”Det giver os ekstra luft i sejlene, så vi kan få søsat familienetværk i endnu flere danske byer. Vi glæder os rigtig meget til at komme i dialog med kirker, som har lyst til at række ud og gøre en forskel i deres lokalområde,” siger han.

En succes

Siden Blå kors startede det første familienetværk i 2017, er det gået stærkt, og i dag er der 2300 deltagere i Familienetværk rundt omkring i Danmark. Fællesskabsskabende aktiviteter, nærvær og spisning er omdrejningspunktet, når udsatte familier og enlige over hele landet mødes hver anden uge i Blå Kors Danmarks familienetværk, som drives i partnerskab med lokale kirker.

Øger livskvalitet

En ny brugerundersøgelse foretaget blandt deltagerne i Familienetværket viser, at 90 procent af familierne oplever øget livskvalitet. Familierne tilkendegiver, at det særligt er muligheden for at komme ud og møde andre, deltage i aktiviteter og få nye venskaber, som har den største betydning for dem.

”Det viser med al tydelighed, at relationsarbejdet i familienetværkene gør en markant forskel. Vi oplever også, at flere deltagere med tiden selv bliver frivillige og får lyst til at engagere sig på anden vis,” siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.
Blå Kors ser frem til godt samarbejde med flere kirker i de kommende år.

Om Samfonden

Samfonden er en almennyttig fond. Fondens formål er at støtte almenvelgørende formål, indenfor demokrati- og samfundsbevarende aktiviteter. Fondens mission er at understøtte initiativer, med det kristne livs- og menneskesyn som afsæt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: