Hvordan har du det? Har du det godt?

Af Anne-Lise og Peter Madsen, missionærer.

Det spørgsmål fik vi stillet på swahili sproget flere gange i løbet af dagen i de mange år, vi arbejdede i Tanzania som missionærer. ”Habari gani? Hujambo?”

Som regel svarede vi: ”Vi har det godt! Hatujambo!”

Nu er vi blevet ældre, 90 og 86 år gamle, og her i Danmark stiller vi ofte det samme spørgsmål til folk. De fleste svarer: ”Vi har det godt!” Men hvis vi tager tid til at tale lidt længere sammen, er der mange, der har problemer. Kommer vi ind på at tale om Gud, er det svært for de fleste at tale om det emne.

Det gør os ondt at mærke, at der ikke er så mange, der vil tænke på Jesus eller tale om Ham. Men Bibelen siger, at det kun er dem, der tror på Jesus som deres frelser, der virkelig har det godt nu og i evigheden! De fleste danskere har haft det godt i vort land i mange år, men pludselig blev vi overfaldet af Pandemien, som gik ud over hele jorden og stadig fortsætter nogle steder.

Pludselig blev freden taget bort fra det meste af jorden, og dyrtiden lurer lige om hjørnet. Der står meget i Bibelen om, at meget værre ting end disse vil komme over jorden i fremtiden. Derfor har mange mennesker, vi møder, rigtig mange bekymringer og er bange for fremtiden.

Vi vil gerne give dig Bibelens svar på, hvordan du kan få det godt og blive rede til at leve og dø i visheden om, at du skal stå ansigt til ansigt med Jesus en dag og tilbringe evigheden hos Ham i himlen.

Du kender måske den såkaldte ”lille Bibel”, som står i Det nye Testamente. Der står ”Thi således elskede Gud verden, at Han gav sin Søn, Den Enbårne, for at enhver, som tror på Ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.” Johs. Ev 3, 16.
Bibelen giver os følgende vejledninger:

Jesus sagde: ”Tiden er inde, og Guds rige er kommet nær; omvend jer og tro på Evangeliet! ” Mark.1, 15 ”Omvend jer, thi Himmeriget er kommet nær.” Matt. 4:17


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesu apostle forkyndte det samme. Også i vor tid forkynder vi det samme. Vil man kende Bibelen og Guds Søn, må man omvende sig fra synd og mørke for at leve et lykkeligt liv. Vi har erfaret, at den bedste måde at lære Jesus at kende, er at gøre det, Han siger:
”Men du, når du beder, så gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din Fader, som er i det skjulte, og din Fader, som ser i det skjulte skal betale dig.” Matt. 6:6

”Thi der er kun én Gud og kun én mellemmand imellem Gud og mennesker: Mennesket Kristus Jesus.” 1. Tim 2:5

”Men alle dem, som tog imod Ham, gav Han magt til at blive Guds børn, dem, som tror på Hans navn.” Joh. 1:12
Han siger også: ”Den, der kommer til mig, vil Jeg aldrig støde bort.” Joh. 6:37b


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kærlig hilsen
Anne-Lise og Peter Madsen, missionærer