Kim Hartzner i Ukraine: Det er stort!

Kim Hartzner ses her foran Bethesda Charity i Lviv, hvor nødjælpen læsses på biler, som mandag den 28.03 gik til Vinnitsa og Kharkiv i Ukraine.

– Kharkiv er en millionby, der har været under konstante bombardementer siden krigen startede, og som har holdt stand. Alligevel kører Stefan, en ung mand på 22 år, frygtløst nødhjælp ud til kirken i byen, som fordeler til de ældre, svage og udsatte familier. De når længere ud end nogen andre – alligevel får de stort set ingen international opmærksomhed – eller nok støtte. Hvis der var penge nok, kunne vi sende en konstant konvoj af lastbiler af sted, fortæller Kim Hartzner fra Mission10forty til Udfordringen.

– Lederen af kirkens logistiske apparat siger, at han kunne skaffe 100 lastbiler, og der er nok af frivillige og præster fra kirkerne, som kører i pendulfart østfra og til Lviv og tilbage igen! For mig er det noget af det største, jeg har oplevet, siger Hartzner.

Han fortæller at ødelæggelserne i Kharkiv er enorme.

– Alligevel fortsætter vores kirkepartner med at køre nødhjælpen ud. Frygtløst og heltemodigt. Det er helt aldeles enestående!
Kim Hartzners hjælpearbejde kan støttes på hjemmesiden Mission10forty.org.