Sørine Gotfredsen: ’Det er vigtigt at diskutere abort’

Sognepræst Sørine Gotfredsen talte ved Retten til Liv’s årsmøde i Aarhus.

Omkring 80 mennesker mødte op, da organisationen ”Retten til liv” holdt deres årsmøde i Aarhus den 2 april. Dagen bød bl.a. på foredrag ved sognepræst og debattør Sørine Gotfredsen.

Værdiskifte

Sørine startede med at tage udgangspunkt i snakken omkring aktiv dødshjælp, som er meget aktuel. Hun henviste til det værdiskifte, der er ved at ske i samfundet og videreførte dette til snakken omkring abortproblematikken.

Skal give mening

– Jeg tror ikke, at vi kan afskaffe aborten, selv om det ville være ønskværdigt, sagde Sørine. Når de fleste værner om retten til fri abort, så skyldes det hensynet til kvindens ret til at bestemme over sin egen krop og ikke ligge under for en uønsket graviditet, fortsatte hun. Hun mente, at det er for sent at rulle tiden tilbage til dengang abort var forbudt. I stedet må man tage de kampe, der giver mening.

Det er klogere at lægge sine kræfter i at bearbejde samvittighed, menneskesyn og tænkning og så håbe, at aborttallet falder, sagde hun.
Dagen fortsatte med livlig debat om emnet og om, hvorvidt beskyttelsen af det ufødte barn er værd at blive ved med at kæmpe for – og om man kan tillade sig at lade være.

Udover foredraget bød dagen på formandsberetning af Jens Vindum, en række veloplagte rapporter fra foreningens medarbejdere, samt en kort og præcis gennemgang af et årsregnskab i balance og med overskud.