Randers Baptistkirke lukker

Efter 56 år i Randers er Baptistkirken i Randers ved at lukke ned, og bygningen står til at blive solgt. Der er 30 medlemmer tilbage, hvoraf ca. halvdelen flytter til andre byer, mens 10-12 medlemmer bliver tilbage.

”Vi danner nok en husmenighed, for vi vil stadig gerne mødes,” fortæller Mariann Grarup, der bliver menighedens sidste menighedsrådsformand.

– Vi har prøvet mange ting for at holde liv i menigheden, men det lykkedes ikke rigtig. Vi har haft kontakt til flere afrikanske familier, og der er også kommet en ukrainsk familie og en ukrainsk kvinde, fortæller Mariann.

Den 4. maj skal medlemmerne i Randers Baptistkirke stemme en sidste gang om et købstilbud for deres kirke. Og derefter skal de beslutte at lukke menigheden. Man ville gerne have solgt til en anden kirke, men det lykkedes ikke. Den nye køber vil i stedet rive kirken ned og bygge boliger.