Å-festival tilbage i live-udgave

Den populære kristne musik-festival i Sdr. Felding er tilbage efter to års corona-pause.

Det populære kristne band Casting Crowns (US) optræder igen på Å-festival. Sidste gang var i 2007.

Å festival er Danmarks største kristne musikfestival med over 4000 deltagere. Som så mange andre festivaler har Å-festivalen også været ramt af corona og har derfor kun fundet sted i en online version. Men nu skal der igen være Å-festival med deltagere.

– Forhåbentlig kan vi kalde dette for den første Å-festival efter corona. Et år, hvor vi kan se fremad, og hvor vi forhåbentlig kan holde en længe ventet fest. Det har været en tid, hvor mange unge kristne har været udsat for ensomhed, og jeg håber, de kan komme på festivalen og mærke, hvor stærkt det kristne fællesskab kan være, siger formanden for festivalen, Kåre Dyhr Pedersen.

Festival med fællesskab

– Å-festival er til for at mødes og være sammen med hinanden i det kristne fællesskab. To år med nedlukning og begrænset samvær har vist, hvor vigtigt det fysiske fællesskab er. Derfor glæder det mig også, at vi er tilbage lige netop med det. Det gælder både i det store telt til koncerter, talere og ned i de enkelte campingvogne sent på aftenen. Vi skal være sammen i år ”live” fortæller Kåre Dyhr Pedersen.

På Å-festival mødes man om musikken og om Jesus, og om hvordan kærlighed til musik også kan afspejles i troen på Jesus.

– Her skal man ikke sidde og studere i sin Bibel dagen lang, her er plads til bare at være, siger Kåre, som selv har været på festivalen næsten hele sit liv.

Nye tiltag

Festivalen bliver både som man kender den, men i år skal der også prøves nogle nye initiativer af. Blandt andet bliver den tidligere grill ”Å-Pølsen”, skiftet ud med et nyt Streetfood koncept, hvor deltagerne kan købe forskellige lækre retter.

Sarah Reeves er en amerikansk musiker og sanger, der primært spiller kristen pop og lovsang. Hun har udgivet tre studioalbums.

Musik for alle

I år gæster KB (US) og Sarah Reeves (US) festivalens store koncertscene for første gang, mens bandet Casting Crowns (US) vender tilbage for forhåbentlig en lige så succesfuld koncert, som da de sidst gæstede Danmark i 2007. Derudover sker der også nye ting på den store scene, når den danske, kristne DJ, Ullegnu, skal fyre op for et kæmpe danceparty lørdag aften.

– Vi har et dejligt bredt udvalg af musik på programmet i år, så der er noget for enhver smag. Vi håber derfor, at alle festivalgæster kan få lov til at nyde noget lækkert musik, siger Kåre Dyhr Pedersen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er IMU & Indre Mission ud fra Sdr. Felding Missionshus samt repræsentanter fra Indre Missions arbejde på landsplan, som står bag festivalen. Festivalen drives udelukkende af frivillige ildsjæle, som lægger mange kræfter i arbejdet.

Det er 32. gang, der afholdes Å-festival, og det foregår i Sdr. Felding i pinsen fra 3-6. juni. Der er gratis adgang til alle koncerter på festivalen, men skal man overnatte på pladsen, skal der bookes en plads på festivalen.