Lyset i mørket

I år kan Wolves at the Gate fejre deres debutalbum Captors’ 10-års jubilæum. Det er derfor passende, at deres nyeste plade, Eulogies, er en tæt på perfekt demonstration af, hvordan bandet har udviklet sig, uden at give slip på hvem de altid har været.

Hvis du ikke kender til dette band, så er her en kort introduktion: Wolves at the Gate er en af de mest strålende stjerner inden for, ikke bare kristen moderne metal og post-hardcore, men hele post-hardcore/metal-scenen generelt. Deres blanding af hymnelignende melodier, med ren og skær aggression, er ikke nødvendigvis noget unikt inden for disse genrer, men de har siden deres dannelse i 2008 udført alle disse elementer til nær perfektion.

Den følelsesladede og intense stemme fra grundlæggende medlem Steve Cobucci, og dennes ikoniske blanding med Nick Dettys rå og gennemtrængende vokal, er lige så tilfredsstillende, som den altid har været. Samtidig udviser resten af bandet tydeligt et højt niveau af kompetence, som man sjældent ser hos selv endnu mere garvede kunstnere.

På trods af det generelt høje energiniveau er stemningen på albummet både hidsigt og til tider tungsindigt. Det passer dog rigtig fint med tematikken, som omhandler det at lade selvet dø og lade Gud tage dets plads. Derfra titlen på albummet. Bandet gør et fantastisk arbejde i at illustrere denne kamp med selvet i sange som “The Peace That Starts the War” og “White Flag”, og samtidigt fejrer de Jesu sejr over vore synd i sange som “Embracing Accusation” og “Silent Anthem”

Med 13 numre er det rent ud sagt imponerende, at intet føles overflødigt. Eulogies er et fabelagtigt godt album, som alle fans af genren skylder sig selv at lytte til.

Kunstner: Wolves At the Gate

Titel: Eulogies

Genre: Post-Hardcore


Artiklen fortsætter efter annoncen:Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.