Ny kristen friskole i Silkeborg

Kaj Markussen er leder af den kommende Silkeborg Friskole.

Mandag d. 8. august er der første skoledag på Silkeborg Friskole, som er en ny kristen friskole i Silkeborg.

Silkeborg Friskole åbner i lokaler på Kastaniehøjvej 4, hvor de har fået mulighed for at leje sig ind hos Borgerkirken. Deres lokaler står alligevel tomme det meste af ugen, så det er god kombination med skole og kirke. På friskolen betyder de kristne værdier, at der vil være morgensang og blive bedt fadervor.

– Vores skoledag vil på mange måder ligne skoledagen på mange andre skoler. Det vigtigste er, at vi ser på vores medmennesker som værdifulde mennesker, og vi lægger vægt på selvværd, fællesskab og ligeværd, siger skoleleder Kaj Markussen.

– Vores mål er til august at kunne åbne med to sammenlæste hold med tilsammen 20 elever. Særligt det første skoleår vil blive præget af sammenhold, engagement og nærvær. Vi kommer til at være én stor familie, og så vil vi vokse herfra. Det bliver muligheden for at gå i skole på en helt anden måde, og så vil vi tage nærheden og fællesskabet med os videre frem.

Til de næste skoleår med start i august 2023 og 2024 står der allerede en del børn på listen, så fremtiden ser lovende ud. Om 4-5 år kan skolen overtage hele bygningen, så der bliver plads til en skole med et spor fra 0.-9. klasse.
Kaj Markussen er indtil videre den eneste ansatte, og han skal nu i gang med at ansætte lærere og pædagoger til skolen.